Sjednica Fakultetskog vijeća

Građevinski fakultet izabrali su studenti iz cijele Hrvatske

Filip Kušter

Građevinski fakultet daje visokokvalitetno obrazovanje / Snimio Vedran KARUZA

Građevinski fakultet daje visokokvalitetno obrazovanje / Snimio Vedran KARUZA

Novosti za studente od protekle godine tiču se podrške brucošima pa je uveden projekt »Nastavnici-savjetnici« koji se pokazao korisnim te će se s njim nastaviti  u budućnosti



RIJEKA   Na Građevinskom fakultetu u Rijeci je održana svečana sjednica Fakultetskog vijeća u povodu obilježavanja Dana fakulteta, a tom prilikom dekanica i izvanredna profesorica dr. sc. Ivana Štimac Grandić objavila je izvješće rada Fakulteta u protekloj akademskoj godini te najavila što se sve nalazi pred njima.


Ova je godina izuzetno bitna i zbog obilježavanja 45. godišnjice rada Sveučilišta u Rijeci te 385. godišnjice visokog obrazovanja u Rijeci, što su posebno naglasili članovi Fakultetskog vijeća Građevinskog fakulteta i prorektor za organizaciju i upravljanje infrastrukturom Sveučilišta u Rijeci Goran Turkalj.


Usavršavanje


Dekanica Štimac Grandić navela je kako Građevinski fakultet od 1991. godine djeluje samostalno, a kadrovske izmjene tiču se umirovljenja i otvaranja novih radnih mjesta, što je slučaj u ovoj godini bio s mjestom asistenta i doktoranda.




–  Studijski programi nepromijenjeni su od 2005. godine, a na preddiplomskom studiju nalazilo se 356 studenata, dok je diplomski pohađalo 118 studenata. Posebno zadovoljstvo za Fakultet je što mnogi studenti dolaze iz ostalih dijelova Hrvatske – istaknula je Štimac Grandić.


Novosti za studente od protekle godine tiču se podrške brucošima pa je tako uveden projekt »Nastavnici-savjetnici« koji se pokazao iznimno korisnim te će se s njim nastaviti i u budućnosti. Dekanica je naglasila s čime se studenti sve susreću tijekom studija, a tiče se njihove struke. Tako se tu nalaze laboratorijski rad, terenska nastava, ali i korištenje inovativnih metoda u nastavi.


Nastavnici se usavršavaju i u domeni Sveučilišta u Rijeci, ali i na inozemnim institucijama preko raznih programa, a bitna sastavnica Građevinskog fakulteta je sudjelovanje u javnim događanjima preko radionica i predavanja što se odvijaju u sklopu Festivala znanosti.


–  Za sada su aktivna tri znanstvena projekta. Znanstvena produkcija dosegnula je velik broj objavljenih znanstvenih radova, a visoka citiranost ukazuje na kvalitetu koju ti radovi nastavnika, asistenata i docenata donose – rekla je Štimac Grandić.


Brojna priznanja


Izvješće dekanice obuhvatilo je organizaciju konferencija, izdavaštvo i poslovne suradnje s jedinicama lokalne samouprave od kojih se posebno ističe sanacija riječke kulturne baštine, odnosno ulaz iznad HNK Ivana pl. Zajca.


Zaključak je stavljen na brojna priznanja i nagrade za profesore koji su svojim radom pridonijeli da Građevinski fakultet danas postane institucija koja će svojim studentima pružiti visoku razinu kvalitete obrazovanja u području tehničkih znanosti.