Natječaj

Fotografirajte legendarni dječji odjel riječke knjižnice i izgradite izložbu

Bruna Matičić

Dječji odjel Stribor Gradske knjižnice Rijeka / Foto Arhiva NL

Dječji odjel Stribor Gradske knjižnice Rijeka / Foto Arhiva NL



RIJEKA  Gradska knjižnica Rijeka tijekom veljače provodi fotografski natječaj pod nazivom »Tvoj Stribor – priča za budućnost«. U natječaju mogu sudjelovati svi punoljetni zainteresirani građani, profesionalni i amaterski fotografi, a tema fotografija mora biti vezana uz Dječji odjel Stribor, njegov život, detalje, unutrašnjost, knjige i svakodnevicu.


U obzir dolaze i stare fotografije nastale tijekom godina rada i djelovanja ovoga odjela, a koje bilježe uspomenu na odjel i njegovu karakterističnu energiju.


Naime, Dječji odjel Stribor Gradske knjižnice Rijeka u drugom dijelu 2020. godine sa svoje kultne lokacije seli se u Dječju kuću, obnovljeni objekt ciglene zgrade i postaje stanovnikom novoga kvarta kulture u kompleksu »Benčić«.




Cilj fotografskog natječaja jest zabilježiti legendarnu ulogu odjela u odrastanju mnogih generacija, a 20 najboljih fotografija postat će dijelom jedinstvene travanjske izložbe u Narodnoj čitaonici, postavljenoj u sklopu manifestacije Mjesec dobre dječje knjige.


Nastale fotografije šalju se u digitalnom obliku elektroničkim putem na adresu [email protected], a po zaključenju početkom ožujka najbolje radove odabrat će stručna komisija koju čine Borislav Božić, Alica Kolarić, Stephany Stefan, Sanja Alijević i Ivana Xie Miškulin.


Autore triju najboljih fotografije, odabranih od strane žirija, očekuju i zaslužene nagrade i to jednogodišnje članstvo u Gradskoj knjižnici Rijeka i odabrane dobre dječje knjige, a prvoplasirana fotografija bit će nagrađena iznosom od 500 kuna. Osim glavnih nagrada, najboljih 20 fotografija bit će nagrađene sudjelovanjem u izložbi te jednogodišnjim članstvom u Gradskoj knjižnici Rijeka.


Svaki autor ima pravo slanja najviše 5 fotografija. Fotografije je potrebno dostaviti u formatu.jpg ili.jpeg, a veličina istih ne smije biti veća od 4 MB te dimenzija 30 x 40/45 cm rezolucije 300 dpi. .)