Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 31° 1
Sutra: 31° 31° 1
19. kolovoza 2019.
AMSTERDAMSKA KOALICIJA

Flego: ''Pobijedit ćemo populiste i radikale''

Foto I. Tomić
Foto I. Tomić
Autor:
Objavljeno: 14. travanj 2019. u 17:55 2019-04-14T17:55:00+02:00

RIJEKA Nikome nećemo dozvoliti da Hrvatsku pretvori u narodnjački klub. Mi smo najjača proeuropska opcija na ovim euro izborima, poručila je predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš iz Rijeke, gdje je predstavljen dio programa Amsterdamske koalicije.

U domu Češke besede na Zametu bili su svi čelnici saveza, od Anke Mrak, Kreše Beljaka, Silvana Hrelje i Miranda Mrsića do Valtera Flege, Borisa Miletića i PGS-ovaca Darija Vasilića i Tee Mičić Badurina, a komentirali su sve najaktualnije teme, pa tako i novu aferu vezanu uz zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića koji je osumnjičen jer je presretao poruke svoje bivše supruge. Čelnici Amsterdamske koalicije to su pripisali unutarnjim obračunima u HDZ-u:
– Ništa čudno za HDZ, da koriste institucije države za unutarnje razračuvanje, ali Plenković bi se toga ipak trebao čuvati – kazala je Anka Mrak Taritaš. »HDZ generira jednu aferu za drugom, i to je za njih već normalno, ali u normalnoj državi ti ljudi bi već odavno bili udaljeni iz javnog života. Takav udar na institucije nije normalan« – kaže pak Krešo Beljak, šef HSS-a. Po njemu, Veso Brkić je doveo na vlast Andreja Plenkovića, no to ipak ne znači da će ga ovaj poštedjeti u unutarnjem obračunu.

Komentirali su i dvije odvojene kolone u Jasenovcu, podržavši čelnika židovske zajednice Ognjena Krausa:
– Zastrašujuće je da bilo tko mora premijera podsjećati da treba poštivati zakone, a ZDS je u Hrvatskoj zabranjen, dok su u Ustavu ZAVNOH i antifašizam. To je sramota za državu, u kojoj se tolerira koketiranje s fašizmom i dopušta bujanje revizionizma – rekao je Beljak.

Valter Flego, IDS-ovac koji je prvi na listi Amsterdamske koalicije za EP, poručio je da desnica i populisti u Hrvatskoj i u Europi bujaju, a njihov je glavni cilj izolacija Hrvatske. No, mi ćemo pobijediti populiste i radikale, poručio je Flego, koji je iznio dijelove koalicijskog programa: Amsterdamska koalicija je za hitan ulazak u schengenski režim, također i za uvođenje eura, a i za što brže pridruživanje susjednih država, od BiH, preko Srbije i Sjeverne Makedonije do Crne Gore u članstvo EU-a.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka