Novo vodstvo

Filipović: SDP ostaje brana konzervativizmu i neodgovornom liberalizmu

Tihana Tomičić

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin



RIJEKA – Drago mi je da su izbori u SDP-u Rijeke održani u fer i demokratskoj borbi, kolegu Vuka Pricu sam čuo odmah nakon izbora i rekao mu koliko cijenim i njegov rezultat, a građanima i članovima mogu u ime novog rukovodstva obećati da ćemo se nesuzdržano boriti protiv ideja o dokidanju ljudskih prava, konzervativizma i neodgovornog liberalizma. Rijeka raste na povijesnom i suvremenom antifašizmu, na njemu počiva njena multikulturalnost i način života, i pokazat ćemo i hrabrost i bunt ako te vrijednosti budu ugrožene – izjavio je novoizabrani predsjednik SDP-a Rijeke Marko Filipović na prvoj svojoj tiskovnoj konferenciji nakon izbora.


Nogometnim riječnikom rečeno, kazao je, riječki SDP samo u prvih narednih godinu dana čeka nekoliko utakmica: »Prva na domaćem terenu, za vijeća mjesnih odbora, i tu moramo pobijediti. Druga na europskom terenu na izborima za EU parlament, gdje SDP mora udvostručiti broj svojih zastupnika. I treća na državnom terenu za predsjednika Republike, gdje SDP s kvalitetnim kandidatom sigurno isto može uspjeti i nadoknaditi onih 1.900 glasova kod hrvatskih birača, za koliko je SDP izgubio prošle predsjedničke izbore. Ako u međuvremenu dođe i do izvanrednih utakmica, odnosno prijevremenih izbora za Sabor, koji su isto mogući, SDP za njih u svakom trenutku mora biti spreman, a SDP Rijeke kao jedna od najbrojnijih i politički najvažnijih organizacija stranke će u tome bitno sudjelvati«, rekao je Filipović. 


Potpredsjednik Vojko Braut rekao je kako SDP Rijeke ima oko 900 članova, a pravo glasa s plaćenom članarinom ih ima nešto više od 350. Cilj je Glavnom odboru predložiti rješenje za probleme sa članarinama, ali svakako neće biti isključivanja članova, već obrnuto, tražit će se načini kako ih zadržati. Rekao je kako je prosjek godina u novom gradskom rukovodstvu 40, i kako je ovo jedno od najmlađih vodstava SDP-a u Rijeci ikad. 




Potpredsjednica Sandra Krpan ističe da je Rijeka primjer grada koji je uspješno savladao sve izazove tranzicije, a njegov socijalni program kao najbolji u Hrvatskoj ujedno je i osobna karta SDP-a Rijeke.