Udruge predstavile aktivnosti

Festival tehničke kulture privukao brojne mlade znatiželjnike

Ljiljana Hlača

Festival se »ispod šatora na najpopularnijoj šetnici« održava sedmi put / Foto VEDRAN KARUZA

Festival se »ispod šatora na najpopularnijoj šetnici« održava sedmi put / Foto VEDRAN KARUZA

Posebne atrakcije Festivala bile su oltimeri Oldtimer kluba Rijeka, radovi zadruge Učeničkog doma Kvarner (riječ je o kreativnim uratcima), zatim stara učila s kraja 19. i početka 20. stoljeća Prve sušačke gimnazije



RIJEKA Brojne udruge, članice Zajednice tehničke kulture Rijeka, jučer su na Korzu predstavile svoju aktivnost na sedmom Danu tehničke kulture – Festivalu tehničke kulture.


Riječ je o događaju koji ima cilj potaknuti mladež i građane na uključivanje u jedno od niza tehničkih aktivnost. Posebne atrakcije Festivala bile su oltimeri Oldtimer kluba Rijeka, radovi zadruge Učeničkog doma Kvarner (riječ je o kreativnim uratcima), zatim stara učila s kraja 19. i početka 20. stoljeća Prve sušačke gimnazije.


Građani su mogli vidjeti radove učenika, sudionika državnih natjecanja iz robotike, automatike i elektrotehnike, ali ujedno sudjelovati na raznim radionicama. Zapravo cijela paleta tehničke kulture predstavila se javnosti.


Građani su mogli vidjeti radove učenika, sudionika državnih natjecanja / Snimio Vedran KARUZA


Građani su mogli vidjeti radove učenika, sudionika državnih natjecanja / Snimio Vedran KARUZA





ZTK Rijeka ima 62 članice i godišnje odradi preko 20 radionica kroz koje prođe i do 2.000 učenika. Interesa za tehničku kulturu ima, i to najviše iz robotike, a zatim dronova.


Na upit vidi li se po održavanju Festivala određeni rezultat u kontekstu povećanja sudionika po radionicama, tajnik spomenute organizacije Kazimir Mihić nam je odgovorio potvrdno.


– S obzirom da je satnica tehničkog odgoja smanjena, ovaj događaj je baš osmišljen kako bi svi oni koji imaju interes za tehničku kulturu kroz izvannastavnu aktivnost stekli određena znanja i vještine, ukazao je Mihić.