Najavljeno 16 točaka

Fabijanić: Nema potrebe za točkom o Marišćini na sjednici Županijske skupštine

Tihana Tomičić

Erik Fabijanić najavio je donošenje etičkog kodeksa za članove Skupštine te dužnosnike Županije / Snimio Vedran KARUZA

Erik Fabijanić najavio je donošenje etičkog kodeksa za članove Skupštine te dužnosnike Županije / Snimio Vedran KARUZA

Realizira se ono što je bilo i najavljeno, a to je odlazak čelnika Ekoplusa te raspis novog natječaja, i nema razloga da Marišćina sad bude na dnevnom redu, rekao je predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić



RIJEKA Predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić najavio je za ovaj tjedan redovitu sjednicu sa 16 točaka, no među njima neće biti Marišćine:


– Nema potrebe, realizira se ono što je bilo i najavljeno, a to je odlazak čelnika Ekoplusa te raspis novog natječaja, i nema razloga da Marišćina sad bude na dnevnom redu – rekao je Fabijanić odgovarajući na pitanja novinara.


Najavio je donošenje etičkog kodeksa za članove Skupštine te dužnosnike Županije, kao i cijeli niz točaka vezanih uz koncesioniranje pomorskog dobra.




Za preventivne i ostale programe županijskog Doma zdravlja u ovoj godini bit će utrošeno 740.000 kuna, izvijestila je pročelnica za zdravstvo PGŽ-a Đulija Malatestinić na redovitom tjednom susretu s novinarima.


Novi je program telefonsko naručivanje lijekova za kronične bolesnike, koji više neće morati osobno dolaziti u ordinacije po recepte za lijekove, a za što je osnovan poseban broj telefona, čiju službu će Županija financirati s oko 90.000 kuna u ovoj godini.


Potiču se i već tradicionalni programi poput mobilnih timova palijativne skrbi s gotovo 400.000 kuna, potom savjetovališta za dojenčad u Cambierijevoj ulici s gotovo sto tisuća kuna, potom tečajevi za trudnice sa 40.000 kuna, a za psihosocijalnu pomoć stradalnicima Domovinskog rata i njihovim obiteljima osigurano je 90.000 kuna.


Pročelnica za pomorstvo Nada Milošević najavila je da će se ove godine sa 1,9 milijuna kuna financirati tri broda za iznenadna onečišćenja mora. Radi se o produženju ugovora s tvrtkom Dezinsekcija i poznatom modelu prevencije, pri čemu država osigurava oko 700.000 kuna, a Županija ostatak troška, kazala je.


Najavila je i javne pozive za linijski cestovni projevoz za ovu godinu, kao i za održavanje nerazvrstanih cesta u Gorskom kotaru i Klani – za obje namjene osigurano je po 450.000 kuna.


Po riječima pročelnice za poduzetništvo Melite Raukar, i ove godine financijski će se pratiti komercijalizacija inovacija, i to s oko 400.000 kuna.