Akcije Žakline i Ljube Brekala

ELITA U RIJECI Slavni njemački sportaši na druženju s riječkim legendama, Antoniju Franku vrijedna donacija

Kristian Sirotich

Foto: R. BRMALJ

Foto: R. BRMALJ

Lars Riedel, najbolji bacač diska svih vremena, Sven Ottke, slavni njemački boksač, Olaf Ludwig, nekadašnji svjetski prvak u biciklizmu, Suzi Erdmann, olimpijska pobjednica u bobu i sanjkanju i Michaela Görg, slavna skijašica u Hrvatsku su došli zahvaljjući agenciji Charter&Share na humanitarnu golf turu, a boravak u Rijeci iskorišten je za upoznavanje s ponajboljim riječkim sportašima i upoznavanje kvarnerskih ljepota



RIJEKA U organizaciji njemačke turističke agencije Charter&Share, što je u vlasništvu Žakline i Ljube Brekala, u utorak je u Rijeci upriličen susret slavnih njemačkih i riječkih sportaša, koji je ujedno imao i lijepu humanitarnu notu.


Lars Riedel, najbolji bacač diska svih vremena, Sven Ottke, slavni njemački boksač, Olaf Ludwig, nekadašnji svjetski prvak u biciklizmu, Suzi Erdmann, olimpijska pobjednica u bobu i sanjkanju i Michaela Görg, slavna skijašica u Hrvatsku su došli zahvaljjući agenciji Charter&Share na humanitarnu golf turu, a boravak u Rijeci iskorišten je za upoznavanje s ponajboljim riječkim sportašima i upoznavanje kvarnerskih ljepota.


Slavni gosti nemalo su se iznenadili kada je predstavljena Sara Kolak, aktualna olimpijska pobjednica u bacanju koplja, a velik pljesak pokupili su i Mirza Džomba, Samir Barać i Miloš Milošević.




Najveći je pak pljesak pripao Antoniju Franku, mladom sportašu s invaliditetom iz Kraljevice, kojemu su tom prilikom Žaklina i Ljubo Brekalo uručili ček na tri tisuće eura, kao simboličnu pomoć u njegovom nastojanju da u triatlonu izbori nastup na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.


– Već petnaest godina pokušavamo donacijama pomoći, a ta nas naša želja do danas nije napustila. Posebno mi je drago da sada možemo ovu simboličnu pomoć uručiti ovom mladom i predanom sportašu, koji je pritom iz mog grada – emotivno se okupljenima obratila Žaklina Brekalo, rođena Kraljevičanka, koja je u Njemačku otišla početkom devedesetih godina, ali svoj kraj i grad nije zaboravila.



Žaklina Brekalo zahvalila se svim ljudima koji su pomogli da do ovog susreta na brodu Adonis uopće i dođe, u ime domaćina okupljenima su se obratili Irena Peršić Živadinov, Dominik Damiš i Samir Barać, a u ime gostiju na svemu su se zahvalile Suzi Erdmann i Michaela Görg. I, naravno, Antonio Franko.


– Iako sam osamdesetpostotni invalid čitav sam život u sportu. Želio sam trenirati nogomet, što je bilo nemoguće, trenirao sam boks, igrao šah, a na nagovor pokojne Milke Milinković ušao sam i u parasport.


Prvo u plivanje, a onda preko trenera Hrvoja Vlahovića i u paratriatlon. I mogu se pohvaliti da se u Hrvatskoj ravnopravno nosim sa svim triatloncima – naglasio je skromni Antonio, ne propustivši priliku zahvaliti obitelji Brekalo na ovoj pomoći, kao niti ljudima koji su mu do sada pomagali, uključujući i Vladimira Miholjevića, koji je Franku ustupio konkurentnu natjecateljsku biciklu.