Veliko srce

Donacija riječkim sportašima invalidima: U tri humanitarne akcije prikupili gotovo stotinu tisuća kuna

Mirjana Grce

S jučerašnje svečanosti u salonu riječke Gradske uprave / snimio  V. KARUZA

S jučerašnje svečanosti u salonu riječke Gradske uprave / snimio V. KARUZA

Na Humanitarnom karnevalskom balu prikupljena 58.261 kuna, putem Rotary kluba Rijeka – Sv. Vid Rijeka 19.200 i od prodaje božićnih kuglica 9.642 kune. Odlukom riječkog gradonačelnika ta je svota uvećana sredstvima iz gradskog proračuna tako da donacija ukupno iznosi 100 tisuća kuna



Športskom savezu osoba s invaliditetom grada Rijeke jučer je u salonu riječke Gradske uprave predana donacija od 100 tisuća kuna, novac koji je prikupljen na ovogodišnjem Humanitarnom karnevalskom balu te prodajom božićnih kuglica dobrih želja tijekom riječkog Adventa 2017. godine. Simboličan ček od 100 tisuća kuna je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel uručio Miljenku Mišljenoviću, predsjedniku toga Športskog saveza, a sva ta sredstva savez će iskoristiti za kupovinu specifične sportske opreme za svoje članove.



Gradonačelnik Obersnel je zahvalio svima koji su se na bilo koji način uključili u humanitarne akcije i podsjetio da je u proteklim godinama, od kada Karnevalski bal ima humanitarnu notu, prikupljeno više od 1,2 milijuna kuna za razne udruge i institucije.





U spomenutim humanitarnim akcijama prikupljeno je malo više od 87 tisuća kuna – na balu 58.261 kuna, putem Rotary kluba Rijeka – Sv. Vid Rijeka 19.200 i od prodaje božićnih kuglica 9.642 kune. Odlukom riječkog gradonačelnika ta je svota uvećana sredstvima iz gradskog proračuna tako da donacija ukupno iznosi 100 tisuća kuna. Uz mnoge sportaše, članove riječkog Športskog saveza osoba s invaliditetom predaji donacije nazočili su predstavnici organizatora bala i prodaje božićnih kuglica te sponzori bala.


– Vaši su sportski rezultati zadivljujući. Čestitam vam i zahvaljujem, poručio je gradonačelnik Obersnel okupljenim sportašima. Prisjetio se nedavno preminule legendarne Milke Milinković koja je sudjelovala na čak 10 Paraolimpijskih igara, odao joj je priznanje rekavši da ostaje uzor motivacije unatoč svim teškoćama, da ostaje u trajnoj uspomeni.


Predsjednik saveza Mišljenović zahvalio je svima koji su pridonijeli donaciji i rekao da sportaši, članovi saveza marljivo treniraju, da imaju dva i pol trenera, i da se nadaju ići na Olimpijadu u Tokio 2020. godine. Radost što su sudjelovanjem u humanitarnoj akciji imali mogućnost pomoći sportašima izrazili su: u ime Rotary kluba Rijeka – Sv. Vid Kristijan Zulle, kao predstavnica sponzora INA-e Sanja Jakovac Šepić, u ime organizatora akcije Kuglice dobrih želja Karla Pavlović posebno se zahvalivši građanima koji su se uključili. Isto je učinio i Samir Barać, predsjednik Riječkog sportskog saveza najavivši da se prikupljanje sredstava za nabavku specifične opreme za sportaše s invaliditetom nastavlja u sklopu Festivala »Homo si teć« i Vaterpolskog natjecanja LEN Europa Kup – Super finalni turnir na Bazenima Kantrida.