Raspisan natječaj

Dodijelit će se sto stipendija za izvrsnost od 800 kuna najboljim studentima

Ingrid Šestan Kučić

Foto: Marko Gracin

Foto: Marko Gracin

Početkom siječnja Sveučilište će raspisati i natječaj za dodjelu stipendija studentima slabijeg imovinskog stanja iz programa »Solidarnost« Fonda »Aleksandar Abramov«



RIJEKA Sveučilište u Rijeci raspisalo je natječaj za dodjelu stipendija za izvrsnost u akademskoj godini 2018./2019., a ukupno će se dodijeliti sto stipendija čiji je mjesečni iznos 800 kuna. Stipendije se dodjeljuju tijekom 10 mjeseci, a rok za podnošenje prijava je 21. siječnja.


Na natječaj se mogu prijaviti redoviti studenti preddiplomskog ili diplomskog ili integriranog sveučilišnog studija ili preddiplomskog stručnog ili specijalističkog diplomskog stručnog studija Sveučilišta u Rijeci odnosno njegovih sastavnica.


Sveučilište boduje osnovne i dodatne kriterije uspješnosti u okviru obavezne nastave te posebna postignuća u izvannastavnim aktivnostima. U osnovne kriterije spada uvjet da je student više godine stekao najmanje 55 ECTS-a u prethodnoj te da po prosjeku ulazi u 10 posto najboljih studenata na svojoj godini.




Kod brucoša se u obzir uzima rang na konačnoj listi za upise, a na kojoj student također mora biti u 10 posto najviše rangiranih.


Dodatni kriteriji koji se vrednuju su dekanove i rektorove nagrade, a u posebna postignuća ubrajaju se izvannastavne aktivnosti na kojima se mogu ostvariti dodatni bodovi kao što je uspjeh na natjecanjima, objava znanstvenog ili stručnog rada, volonterizam, demonstrature, sudjelovanja u programima mobilnosti i slično.


Stipendije za izvrsnost nisu jedine stipendije koje riječki studenti mogu dobiti, jer već početkom siječnja Sveučilište će raspisati i natječaj za dodjelu stipendija iz programa Solidarnost Fonda »Aleksandar Abramov«.


Riječ je o potporama koje su namijenjene redovitim studentima Sveučilišta u Rijeci slabijeg imovinskog stanja za pokriće participacije u troškovima studija, kao i o potporama zbog izrazito slabog socio-ekonomskog statusa, teškog zdravstvenog stanja ili drugih razloga.