Skauti primili mališane

Djeca Srebrenice deveti put ljetuju u Driveniku

Mirjana Grce

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Danas su se djeca, 38 mališana, u pratnji svojih voditelja i skauta na čelu s vjeroučiteljem Marinom Miletićem, u Nadbiskupskom domu susrela s nadbiskupom Devčićem, a u riječkoj Gradskoj upravi sa zamjenicom župana Marinom Medarić i riječkim gradonačelnikom mr. Vojkom Obersnelom i njihovim suradnicima



RIJEKA Zdrug katoličkih skauta Riječke nadbiskupije i tijekom ovog ljeta organizira u Primorju besplatno ljetovanje za više skupina djece iz socijalno ugroženih obitelji, i to s boravkom u Pastoralnom centru Alojzije Stepinac u Driveniku.


Trenutno u Driveniku, skautskom sjedištu, već devetu godinu za redom borave djeca iz Srebrenice, a skauti volonterski brinu za njih, i naravno organiziraju im sadržajne dane.


Prije svega, djeca svakog dana idu na kupanje, organizirano im je ronjenje u Kostreni, posjet NK Rijeci i gledanje utakmice, odlazak u kino, posjet Nadbiskupskom domu u Rijeci i riječkom nadbiskupu mons. dr. Ivanu Devčiću, hramu sv. Nikole i riječkom parohu Mići Kostiću, džamiji i glavnom riječkom imamu Hajrudinu Mujkanoviću, predstavnicima Grada Rijeke i PGŽ-a, predsjednici RH Kolindi Grabar Kitarović, premijeru Tihomiru Oreškoviću.




Danas su se djeca, 38 mališana, u pratnji svojih voditelja i skauta na čelu s vjeroučiteljem Marinom Miletićem, u Nadbiskupskom domu susrela s nadbiskupom Devčićem, a u riječkoj Gradskoj upravi sa zamjenicom župana Marinom Medarić i riječkim gradonačelnikom mr. Vojkom Obersnelom i njihovim suradnicima.


Više možete pročitati u tiskanom izdanju u petak!