"Leći" će im na račun

Direktor 3. maja Percan se sad sjetio zatražiti povrat 550 milijuna od Uljanika

Orjana Antešić

Zanimljivo je što je za ovaj svoj potez tražio suglasnost NO-a, premda je to mogao učiniti i bez njihove suglasnosti, tvrdi predsjednik Sindikalnog odbora 3. maja i radnički predstavnik u tom tijelu Juraj Šoljić



RIJEKA – Nakon što mjesecima pa sada već i godinama nije pokušavao naplatiti pozajmice koje je 3. maj dao Uljaniku, kontinuirano odobravajući nove i prolongirajući rokove starih zadužnica, direktor riječkog brodogradilišta Maksimilijan Percan pokrenut će postupak za naplatu cjelokupnog duga od pozajmica i to u iznosu od 550 milijuna kuna. Drugim riječima namjera je Percana “leći” na račun Uljanik brodogradilišta.


Zanimljivo je što je za ovaj svoj potez tražio suglasnost NO-a, premda je to mogao učiniti i bez njihove suglasnosti, tvrdi predsjednik Sindikalnog odbora 3. maja i radnički predstavnik u tom tijelu Juraj Šoljić.


– U svakom slučaju pozdravljam ovu odluku naplate trećemajskih potraživanja, no moram istaći da mi nije jasan ovo Percanovo traženje suglasnosti, jer kao što nije trebao suglasnost NO kad je pozajmljivao novac, tako zasigurno nije trebao ni suglasnost da zaštiti interese 3. maja i pokrene postupak za naplatu ovih davno dospjelih potraživanja, rekao je Šoljić.




Kako doznajemo, trećemajska uprava za sutra je pozvala kooperante i dobavljače na sastanak s ciljem da se deblokira račun 3. maja. a od Šoljića doznajemo da su danas bili predstavnici HBOR-a u 3. maju, valjda kako bi razgledali svoje najnovije vlasništvo, poluzavršeni brod za prijevoz automobila, kojeg je norveški naručitelj Siem nedavno otkazao.