Prijeko potrebna obnova

Devet novih MAN-ovih autobusa za Autotrolej stiglo u Rijeku, ove godine dolazi ih još 22

Portal Novilist.hr

Foto Facebook Autobusi u Rijeci

Foto Facebook Autobusi u Rijeci



RIJEKA Devet novih gradsko-prigradskih autobusa tipa MAN Lion’s City upravo je iz Zagreba stiglo u Rijeku. Facebook stranica Autobusi u Rijeci snimila ih je na Banskim vratima.


Autobusi će službeno biti predstavljeni riječkoj javnosti idući petak.


Vozni park Autotroleja do kraja ove godine bit će bogatiji za 22 nova autobusa, vrijedna 48,5 milijuna kuna, za čiju nabavku su potpisani ugovori između Grada Rijeke i Autotroleja te tvrtki Autobus d.o.o. i Auto Hrvatska kao dobavljača, odnosno zastupnika proizvođača MAN i Iveco.




Prema potpisanim ugovorima, dobavljači će u četvrtom kvartalu ove godine Autotroleju isporučiti četiri zglobna, niskopodna autobusa, devet solo gradsko-prigradskih autobusa, te devet solo prigradskih autobusa, sve pogonjene dizel agregatima.


Za njihovu je nabavu, u suradnji s Ministarstvom pomorstva, prometa i infrastrukture, osigurano čak 98 posto bespovratnih sredstava, odnosno 38 milijuna kuna u sklopu projekta »No regret« iz Kohezijskog fonda EU-a, uz 9,7 milijuna kuna iz proračuna Republike Hrvatske, dok će Autotrolej financirati preostalih nešto više od 710 tisuća kuna.