Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 1
Sutra: 5° 5° 1
20. siječnja 2020.
Budi pink

DAN RUŽIČASTIH MAJICA Djeca na Korzu dijelila učeničke radove

snimio Marko Gracin
snimio Marko Gracin
Autor:
Objavljeno: 27. veljača 2019. u 16:35 2019-02-27T16:35:55+01:00

Ružičasti dan u školama obilježava se posljednje srijede u veljači, a osim škola akciji se pridružuju i učenički domovi. 

RIJEKA – Mnogobrojni učenici jučer su u riječkim školama odjenuli ružičaste majice te se na taj način priključili međunarodnom Danu ružičastih majica čiji je cilj podići svijest o važnosti prevencije međuvršnjačkog nasilja.

Ružičasti dan u školama obilježava se posljednje srijede u veljači, a osim škola akciji se pridružuju i učenički domovi. Tako je Učenički dom Podmurvice s Danom ružičastih majica odlučio jučer izaći iz okvira svoje ustanove te su se učenici uputili na Korzo gdje su u sklopu dvosatne akcije građanima dijelili učeničke radove s prigodnom porukom te su osmislili vlastiti »hešteg« budipink.

Kako bi ušli u virtualni svijet popularnog Instagrama učenici su se slikali s građanima u prigodnom Instagram okviru, a akciji na koru prethodile su i učeničke aktivnosti u samom Domu, jer tijekom jutra su se u Učeničkom domu Podmurvice izrađivale ružičaste slastice, pekle palačinke te je organizirana radionica »Eat pink«.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.