'Jadran hoteli'

ČEKAJU DOZVOLE Riječkim hotelima Neboder i Park jedna zvjezdica više

Biljana Savić

Neboder  – pročelje hotela će s ulazne strane biti u potpunosti ostakljeno / Snimio Damir ŠKOMRLJ

Neboder – pročelje hotela će s ulazne strane biti u potpunosti ostakljeno / Snimio Damir ŠKOMRLJ

Govoreći o projektima renoviranja hotela Neboder i hotela Park, oba s 3 na 4 zvjezdice, Balenović ističe da čekaju potvrde nadležnih tijela, odnosno, potrebne suglasnosti za izdavanje građevinske dozvole nakon čega bi mogli započeti s radovima



RIJEKA Riječki hoteli Jadran, Continental i Neboder u sastavu hotelske kuće Jadran hoteli tijekom Silvestrova i novogodišnjih blagdana bili su solidno popunjeni.


– Imali smo nekoliko grupa iz Italije, Mađarske i Južne Koreje. Također je bilo i individualnih gostiju, uglavnom iz Hrvatske, koji su došli provesti Novu godinu u Rijeci, no ipak ih je bilo nešto manje nego ranijih godina.


Tijekom božićnih blagdana bilježili smo, kao i prethodnih godina, slabu popunjenost. Buking za 2019. godinu je na razini prošle godine, uz opasku da u siječnju i veljači još uvijek imamo slobodnih kapaciteta, osim hotela Continental koji je već sad popunjen, kaže direktor prodaje Jadran hotela d.d. Damir Balenović.




Govoreći o projektima renoviranja hotela Neboder i hotela Park, oba s 3 na 4 zvjezdice, Balenović ističe da čekaju potvrde nadležnih tijela, odnosno, potrebne suglasnosti za izdavanje građevinske dozvole nakon čega bi mogli započeti s radovima.


Podsjetimo, projekt rekonstrukcije hotela Neboder podrazumijeva i povećanje smještajnog kapaciteta za 20 soba, čime bi ukupni kapacitet hotela bio 74 smještajne jedinice. Kongresna dvorana bit će dvostruko veća od dosadašnje i umjesto 250 imat će 500 sjedećih mjesta, s mogućnošću pregrađivanja. Rekonstrukcija ovoga hotela znatno će izmijeniti njegovu vizuru, pa tako i vizuru Sušaka. Naime, pročelje hotela Neboder će s ulazne strane biti u potpunosti ostakljeno, što će mu podariti i određenu dozu glamura.


Hotel Park, osim četiriju zvjezdica, dobit će i polikliniku. Prema projektu Saše Randića bit će tu 85 smještajnih jedinica sa svim sadržajima, pa i wellnessom, a poliklinika Medico na 1.400 »kvadrata« bit će zaseban novi objekt ukomponiran u kompleks.