Tiskovna konferencija liste Bura

Burić traži od Obersnela hitnu naplatu duga 3. maja za komunalnu naknadu: Pogodujete Jakovčiću i Končaru

Damir Cupać

Snimio Ivica TOMIĆ

Snimio Ivica TOMIĆ

Kao i mnogo puta do sada, Obersnel se ponaša licemjerno zbog toga što jednima pogoduje, a ispaštaju građani i poduzetnici koji uredno podmiruju svoje obveze. Svjedoci smo da je jedna poslovna banka aktivirala jamstvo kako bi naplatila potraživanja od Uljanika u visini od 48 milijuna kuna, rekao je Burić



RIJEKA Predsjednik nezavisne liste Bura Hrvoje Burić prozvao je riječkoga gradonačelnika Vojka Obersnela da pogoduje Upravi Uljanika, Ivanu Jakovčiću i Danku Končaru zbog toga što nije naplatio dug od 20 milijuna kuna komunalne naknade riječkoga 3. maja.


– Kao i mnogo puta do sada, Obersnel se ponaša licemjerno zbog toga što jednima pogoduje, a ispaštaju građani i poduzetnici koji uredno podmiruju svoje obveze. Svjedoci smo da je jedna poslovna banka aktivirala jamstvo kako bi naplatila potraživanja od Uljanika u visini od 48 milijuna eura. Očito je da ima onih koji o novcu brinu. Valja se osvrnuti i na pozajmicu 3. maja Uljaniku, a riječ je o preko 500 milijuna kuna. Novac je potrošen nenamjenski, a Riječani i radnici 3. maja ostali su bez njega. Kada se tome doda oko 20 milijuna kuna duga komunalne naknade, jasno je da je riječ o pogodovanju riječkoga gradonačelnika Uljaniku, Jakovčiću i Končaru, a na štetu građana Rijeke, izjavio je Burić.


On je podsjetio da je riječki gradonačelnik početkom ove godine upozorio da će zbog neprihvaćanja nove odluke o komunalnoj naknadi biti smanjen komunalni stadrad zbog manjka od 12 milijuna kuna.




– Tada je bio zabrinut, a danas nije. Tražim od riječkoga gradonačelnika da pokrene ovrhu prema Uljaniku i da pokuša naplatiti dug, iako mislim da je prekasno. Nije koincidencija da je tvrtka koja je radila loš plan restrukturiranja Uljanika ona ista koja je radila plan reorganizacije riječkoga komunalnog sustava, ocijenio je Burić.