Mostarina

Borba PGS-a za ukidanje cestarine na Krčkom mostu: ”Ovo je posljednje upozorenje ministru, slijedi tužba!”

P. N.

Foto PGS

Foto PGS

Kako bi dodatno senzibilizirali javnost postavili smo jumbo plakate s jasnom porukom ministru Butkoviću – STOP NAPLATI! Kako smo i najavili, ukoliko Vlada RH ne odustane od naplate Krčkog mosta, tijekom siječnja 2019. godine podnijeti ćemo ustavnu tužbu



PGS je danas poslao dopis naslovljen ”Posljednje upozorenje ministru Butkoviću! Korak do ustavne tužbe!”


Priopćenje   prenosimo u cijelosti:


”Borba PGS-a za ukidanje naplate cestarine na Krčkom mostu se nastavlja! U siječnju ove godine pokrenuli smo incijativu za prestanak naplate mostarine. Zahtjev je upućen Vladi RH i Ministarstvu prometa i infrastrukture. Dosad nije stigao nikakav odgovor. Nakon inicijalnih uvjeravanja od strane ministra Butkovića kako postoje realni uvjeti za ukidanje mostarine, te obećanja o službenom očitovanju do kraja godine, od ministra i Vlade RH ni traga ni glasa. Čim su mediji svoja svjetla reflektora usmjerili u drugim pravcima, naglo je oslabio i interes ministra za rješavanje problema. Neosporna je činjenica da su stanovnici PGŽ diskriminirani u odnosu na druge stanovnike RH. Most je u potpunosti isplaćen 1990. godine! Jedini je most u Hrvatskoj koji se naplaćuje!




Kako bi dodatno senzibilizirali javnost postavili smo jumbo plakate s jasnom porukom ministru Butkoviću – STOP NAPLATI! Kako smo i najavili, ukoliko Vlada RH ne odustane od naplate Krčkog mosta, tijekom siječnja 2019. godine podnijeti ćemo ustavnu tužbu.


Da podsjetimo, za vrijeme obnašanja saborskog mandata predsjednik PGS-a Darijo Vasilić pokrenuo je incijativu temeljem koje je ukinuta mostarina za sve otočane. Zahvaljujući tome barem domicilno stanovništvo ima besplatan prijelaz. S obzirom da dobavljači nemaju tu pogodnost život na otoku Krku je nepotrebno skuplji. Smatramo da bi ukidanje cestarine na Krčkom mostu dodatno doprinijelo većoj dinamici u gospodarstvu, protočnosti prometa, demografskoj obnovi i kvaliteti života za stanovnike Primorsko goranske županije!


Stoga se nameće pitanje: „Zašto mostarina još uvijek nije ukinuta?!“ Jedino objašnjenje je što nismo u izbornoj godini!”, navode iz PGS-a.