Program kluba ponad Korza

Billie Holiday otvara Teatrin Nad Urom

Ivana Kocijan

Snimio Ivica TOMIĆ

Snimio Ivica TOMIĆ

Poznata glumica, nacionalna dramska prvakinja Ksenija Prohaska sutra će u Rijeci prvi put nastupiti kao slavna Billie Holiday



Početak predstave zakazan je za 21 sat. Ulaznice po cijeni od 50 kuna moguće je kupiti na web-stranici mojekarte.hr, u Ex Librisu, Foto Reviji, New Soundu Matulji, Dallas Music Shopu i caffe baru Nad Urom.



Poznata glumica, nacionalna dramska prvakinja Ksenija Prohaska sutra će u Rijeci prvi put nastupiti kao slavna pjevačica Billie Holiday. Zanimljivu biografsku priču o ikoni bluesa koja donosi brojne glazbene brojeve i predstavlja pravu poslastica za publiku, režirao je Arsen A. Ostojić, a uz Kseniju Prohasku u naslovnoj ulozi, se pojavljuje i glumac Robert Kurbaša te pijanist Ivan Božičević. 


– Nad Urom je savršeno mjesto za predstave, a na ovu će scenu doći mnogi veliki glumci, rekla je Prohaska dodavši kako voli izazove i podržava dobre ideje, što je jedan od razloga zbog čega se uključila u ovaj projekt.


Govoreći o predstavi »Billie Holiday«, dodala je kako ona za razliku od filma donosi pravu priču o Billie Holiday s kojom će se poistovjetiti mnoge žene. Njezina tragična sudbina nikoga ne može ostaviti ravnodušnim, tako ni poznatu glumicu koja je kroz suze dodala kako je kraj predstave posvećen svim zlostavljanim ženama.


Sljedeća predstava, »Postdiplomsko obrazovanje« Vilija Matule na rasporedu je 20. studenoga, a u tjednima i mjesecima koji slijede publika će moći pogledati i predstave »Kontrabas«, »Ja, tata!«, »Lov na žohare«, »Moskva Petuški«, »U agoniji« itd.