Program CTK Rijeka

Besplatna edukacija za nezaposlene: Steknite programerske vještine

Ingrid Šestan Kučić

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Radi se o intenzivnom programu osposobljavanja kroz koje će sudionici imati priliku razviti svoje programerske i poslovne kompetencije, te surađivati na projektnom zadatku koji će zadati potencijalni poslodavci



RIJEKA Do 23. rujna traju upisi u besplatan intenzivan program osposobljavanja za programiranje i poslovne vještine u sklopu projekta ”Bootcamp IT osposobljavanje za Junior Developera”, koji u suradnji s Gradom Rijekom i drugim parterima provode Centar tehničke kulture Rijeka i STEPRI znanstveno tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci.


Radi se o intenzivnom programu osposobljavanja u trajanju od 318 sati kroz koje će sudionici imati priliku razviti svoje programerske i poslovne kompetencije, te u posljednjem mjesecu osposobljavanja zajedno s kolegama surađivati na projektnom zadatku koji će zadati potencijalni poslodavci.


Osposobljavanje završava demo-danom na kojem polaznici predstavljaju rješenja svojih projektnih zadataka te imaju razgovore s poslodavcima 1 na 1. Edukacija će trajati od 26. studenog 2018. do 1. ožujka 2019. godine, a u osposobljavanje će biti uključene 42 nezaposlene osobe.




Projekt provodi Centar za tehničku kulturu Rijeka u suradnji s Gradom Rijekom, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Regionalnim uredom Rijeka, Primorsko-goranskom županijom te STEPRI znanstveno-tehnologijskim parkom Sveučilišta u Rijeci. Sredstva za projekt u potpunosti su osigurana kroz Europski socijalni fond – Operativni program ”Učinkoviti ljudski potencijali”, a vrijednost projekta je 963 tisuća kuna.


Program je namijenjen isključivo nezaposlenim osobama koji su hrvatski državljani, a za uključivanje u osposobljavanje nije potrebno predznanje iz programiranja, no potrebno je imati osnovna informatička znanja te dobro poznavati engleski jezik (razina B1).


Mogućnost pohađanja programa imaju samo kandidati koji prođu tri kruga selekcijskog postupka: provjeru dokumentacije i odabir evaluacijskog odbora, test logičkog razmišljanja i završni razgovor, koji će djelomično biti na engleskom jeziku. Sudjelovanje u edukaciji se ne naplaćuje, no s obzirom da se radi o na tržištu rada vrijednoj edukaciji polaznici trebaju potpisati ugovor o sudjelovanju u edukaciji.