Ide u drugi krug

BURIĆ I DALJE VJERUJE DA POBJEĐUJE ‘SDP neće imati većinu u Gradskom vijeću’

Marinko Glavan

Foto S: Drechsler

Foto S: Drechsler

Burić smatra da je dugogodišnji gradonačelnik i njegov vjerojatni protukandidat u drugom krugu Vojko Obersnel (SDP, PGS, HSU, IDS, LABURISTI, SDSS, HSS) osvojio 41,26 posto glasova, jer je »Obersnelova interesna skupina izašla na izbore.«



Drugi krug je druga utamica, finalna utakmica, i vjerujem u pobjedu u toj utakmici. Na početku prvenstva nitko nije vjerovao da će Rijeka biti prvak, a evo večeras slavimo naslov prvaka. Jednako tako vjerujem u pobjedu u drugom krugu, komentirao je Hrvoje Burić, nezavisni kandidat za gradonačelnika Rijeke, prve neslužbene rezultate Državnog izbornog povjerenstva.


Dobri prvi rezultati dodatno su podigli ionako više nego dobru atmosferu u Burićevom stožeru u restoranu Tarsa. Slavila se cijelu večer pobjeda Rijeke i prva titula prvaka u povijesti kluba, uz navijačke pjesme, šalove i ostale rekvizite, a slavlje je dodatno pojačala objava Državnog izbornog povjerenstva.


Burić je u prvom krugu, prema prvim rezultatima, osvojio gotovo identičan postotak glasova kao i na prošlim izborima.




– Zadovoljan sam povjerenjem birača. Sretan sam jer sam u protekle četiri godine pokazao da sam istinska opozicija i da radim za dobrobit svojih sugrađana, što su oni i prepoznali, kazao je Burić, dodavši kako ga ipak ne veseli slaba izlaznost u Rijeci.


Foto: S. DRECHSLER


Foto: S. DRECHSLER



– Učinit ću sve da pozovem i potaknem Riječane i Riječanke da u drugom krugu izađu na birališta i da mi daju priliku da vodim naš grad, u kojemu želim riješiti komunalne probleme, osigurati besplatne udžbenike djeci, jeftinije vrtiće, jeftinije grijanje, te najvažnije od svega – učiniti da ovo više ne bude grad političke korupcije nego jednakih prava i mogućnosti za sve njegove stanovnike. Ja se na ovim izborima ne borim samo protiv vjerujem sada već bivšeg gradonačelnika Vojka Obersnela, nego i protiv interesnih skupina okupljenih oko gradske vlasti, kazao je Burić.



Njegova lista kandidata za Gradsko vijeće, prema prvim neslužbenim rezultatima, osvojila je znatno manji postotak glasova nego on sam, oko deset posto, no Burić nije nezadovoljan ostvarenim rezultatom.


– Ono što je bitno je da SDP-ova koalicija i prema izlaznim anketama i prema neslužbenim rezultatima, više neće imati većinu u Gradskom vijeću.


Vjerujem da će me u drugom krugu podržati svi ostali protukandidati, te da ću, kada postanem gradonačelnik, imati i većinu u gradskom vijeću, kazao je Burić.