4. utrka poslovnjaka u Rijeci

B2Run okupio 1.422 trkača: Pobjeda nad šefom stvara dobar osjećaj

Karolina Krikšić

Snimio Marko GRACIN

Snimio Marko GRACIN

Pet kilometara dugu stazu danas su pretrčala 1.422 trkača, što je četiri i pol puta više od njezina prvog izdanja prije tri godine



RIJEKA Najbrži rast broja trkača i niz novosti u organizaciji samog događaja glavne su karakteristike ovogodišnjeg, četvrtog riječkog izdanja »business to business« utrke HT B2Run što je danas održana u samom centru Rijeke.


Naime, za već dobro poznatu, pet kilometara dugu stazu što od Gata Karoline Riječke vodi oko place i kazališta do Molo longa i natrag, ove su se godine prijavila čak 1.422 trkača, dok ih je na prvom izdanju ove utrke 2016. godine sudjelovalo – 313.


Snimio Marko GRACIN


Snimio Marko GRACIN





Porast broja sudionika svakako treba potražiti u činjenici da je trčanje najbrže rastuća rekreacija na svijetu, ali i jednom od osnovnih ciljeva ove utrke – promoviranju zdravog načina života među poslovnjacima.


Osim toga, pokazalo se proteklih godina, pa tako i danas, ova je utrka odlična prilika za team building u kojem pobjeda nad šefom ili kolegom stvara dobar osjećaj i osnovu za uredsku zafrkanciju, a onda i motivaciju da u sljedećoj utrci rezultat bude još bolji.


Ono što pak organizatore posebno veseli jest činjenica da u utrci uvijek sudjeluje 20 do 30 posto trkača koji prije utrke nisu trčali. A da motivacija ima i humanitarnu notu, pobrinuo se organizator koji je ove godine uveo niz novosti među kojima i mjerenje prosječnog vremena u sva četiri grada u kojima se utrka održava – Splitu, Rijeci, Osijeku i Zagrebu.


– U onom gradu u kojem Garmin kao službeni timekeeper HT B2Run utrke zabilježi najbrže prolazno vrijeme trkača, Hrvatski Telekom će pokrenuti program digitalnog opismenjavanja lokalnog stanovništva kroz besplatne edukativne radionice u gradskim knjižnicama, najavila je Danijela Somek iz organizacijskog odbora utrke, napomenuvši da je u Splitu prosječno vrijeme iznosilo 29 minuta i 52 sekunde, a Riječani su danas bili nešto sporiji budući da prosječno riječko vrijeme iznosi 31 minutu i 1 sekundu.


Osim humanitarnog karaktera, novost je što je utrka od ove godine otvorena i za obrtnike te djelatnike udruga, odnosno klubova, ali i to što je ova poslovna utrka postala dijelom međunarodne B2Run obitelji, zbog čega je i promijenjen naziv utrke iz B2B Run u B2Run. Nakon prošlog mjeseca u Splitu i danas u Rijeci, utrka će 12. lipnja biti održana u Osijeku te 3. listopada u Zagrebu, nakon čega će biti dodijeljena i priznanja na nacionalnoj razini.