Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 1
Sutra: 7° 7° 1
18. siječnja 2020.
Stiže ljeto

Atrakcija: U blizini Nove vode Udruga Vali izrađuje mural u keramici

Radovi u punom jeku
Radovi u punom jeku
Autor:
Objavljeno: 14. lipanj 2019. u 10:30 2019-06-14T10:30:28+02:00

U tijeku je atraktivan projekt oblaganja zida, na zanimljivom muralu u keramici bit će prikazana scena iz svakodnevnog života nekadašnje Kostrene – kuća s okućnicom, vrtom, lozom, smokvom

KOSTRENA - Kostrena će ovaj vikend biti domaćin 16. umjetničke kolonije Ex tempore 2019, koju organizira Udruga Vali iz Kostrene, a kao i ranijih godina, dvodnevna međunarodna manifestacija održava se na dvije lokacije.

Dječja radionica

Sutra će se u prostorima Udruge Vali održavati dječja radionica izrade predmeta od gline na kojoj se očekuje sudjelovanje 15-tak mladih keramičara, dok se nedjeljna radionica za odrasle održava u Žurkovu. U sklopu nedjeljne radionice, četrdesetak keramičara iz Kostrene, Rijeke i riječkog prstena, Zagreba te iz Slovenije i Italije pod stručnim vodstvom predsjednice udruge Vali Karmen Grbac, pokazat će svoje umijeće u izradi predmeta od keramike u tehnici rakua, a tri najbolje ocijenjena rada osvojit će novčanu nagradu.

3442700

Kad je riječ o izradi keramike, Kostrena se zahvaljujući Udruzi Vali sve više ističe kao mjesto u kojem se njeguje upravo ovaj umjetnički izričaj. Rad Udruge Vali može se pogledati na više javnih površina u Kostreni, a uoči ljetne sezone radovi članova udruge uljepšali su kostrenske plaže. Tako su nedavno u keramiku obukli čelo svake stepenice koja vodi prema plaži u Svežnju, a u tijeku je atraktivan projekt oblaganja zida na jednoj od plaža pored Nove vode. Na zanimljivom muralu u keramici bit će prikazana scena iz svakodnevnog života nekadašnje Kostrene – kuća s okućnicom, vrtom, lozom, smokvom.

Brojni projekti

Završetak i predstavljanje ovog zanimljivog murala koji će zasigurno postati jedna od prepoznatljivih kostrenskih lokacija očekuje se do kraja ovog mjeseca.

Inače, Udruga Vali sudionik je brojnih zanimljivih projekata i intervencija u prostoru kojima se oplemenjuje prostor i prenose slike iz života Kostrene u različite ambijente. U Udruzi Vali ističu kako je jedan od njihovih ciljeva potaknuti interes, posebno kod mladih ljudi, prema bavljenju keramikom i kreativnim radom.

3442699

U Kostreni će ovoga vikenda biti održana i Dječja i Međunarodna likovna kolonija, manifestacije koje će se oba dana održavati na Trgu sv. Barbare, a u organizaciji likovne udruge Veli pinel. Ovim projektima želi se potaknuti i unaprijediti kreativnost djece i odraslih u segmentu likovnog stvaralaštva te razviti i učvrstiti suradnja s različitim organizacijama i pojedincima u zemlji i inozemstvu. Manifestacije se održavaju pod pokroviteljstvom Općine Kostrena.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.