Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
29. siječnja 2020.
KosaRI

Akcija SDF-a: Oboljeloj djevojci donirana vlasulja

Foto SDF
Foto SDF
Autor:
Objavljeno: 19. srpanj 2019. u 20:57 2019-07-19T20:57:00+02:00

Prva vlasulja izrađena od sredstava skupljenih tijekom humanitarne akcije ovogodišnjeg Student Day Festivala pronašla je svoju vlasnicu, 17-godišnju djevojku koja se liječi od Hodgkinova limfoma

RIJEKA  Prva vlasulja izrađena od sredstava skupljenih tijekom humanitarne akcije ovogodišnjeg Student Day Festivala pronašla je svoju vlasnicu, 17-godišnju djevojku koja se liječi od Hodgkinova limfoma.

Deseto izdanje SDF-a koji organizira Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i RiKUP, svoj je humanitarni program ove godine posvetio projektu KosaRi studenata Medicinskog fakulteta u Rijeci, čiji je cilj prikupljanje kose i izrada perika za djecu oboljelih od autoimunih i onkoloških bolesti.

U suradnji s Rotaract klubom Rijeka i Leo klubom Rijeka organiziran je humanitarni stand up nastup komičara Vlatka Štampara i Aleksa Curaća Šarića, u suradnji s udrugom eStudent humanitarna noćna utrka »Zasvijetli za druge«, a donacije su se prikupljale i na štandu SDF-a na Korzu.

Prikupljeno je 19.201,50 kuna, a još 2.127,68 kuna dodalo je Sveučilište u Rijeci odlukom rektorice Snježane Prijić Samaržija, a zajednički iznos dostatan je za financiranje izrade četiri vlasulje, od kojih je prva uručena ovog tjedna, dok su ostale još u izradi.

Iz projekta KosaRi poručili su kako su prikupili oko 50 repova kose. Također su napomenuli kako trenutačno ne primaju kosu, budući da je ne mogu pohraniti. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.