Brojne i raznovrsne udruge

Više od 4 milijuna kuna za rad crikveničkih udruga

Nataša Car

Foto Matej PALUH

Foto Matej PALUH



CRIKVENICA Grad Crikvenica upriličio je javno potpisivanje i svečano uručivanje Ugovora o financiranju udruga s područja grada. Za redovnu djelatnost i korištenje sportskih objekata Grad je ove godine za 62 udruge izdvojio više od 4 milijuna kuna, od čega 3 milijuna ide u sport. Na taj iznos udruge dobivaju i sredstva za natjecanja, manifestacije, preglede sportaša, sportske stipendije i sve ostale potrebe koje se pojave kroz godinu. Za kulturu su izdvojene 233 tisuće kuna, a za ostala područja 325 tisuća kuna. Gradonačelnik Damir Rukavina istaknuo je da je ponosan na velik broj udruga koje djeluju na području grada te raznovrsnost udruga, s kojom se ne može pohvaliti mnogo gradova.


Predsjednik Gradskog vijeća Josip Friš dodijelio je ugovore za 12 udruga u kulturi, za 17 udruga s područja zdravstva, odgoja i obrazovanja, prava nacionalnih manjina, socijalne skrbi i ostalih područja javnih potreba dodijelila je zamjenica gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović, dok je ugovore klubovima iz područja sporta i tehničke kulture, njih čak 33, dodijelio gradonačelnik Rukavina.


S obzirom na to da Nogometni klub Crikvenica ove godine slavi 100 godina djelovanja, gradonačelnik je predstavniku nogometnog kluba uručio zahvalnicu i cvijeće za tu zavidnu obljetnicu. Član uprave Stevo Mirić je najavio da će stoljeće rada kluba obilježiti prijateljskim utakmicama u kojima će slavljenici odmjeriti snage s mladom reprezentacijom Hrvatske, Rijekom i Dinamom.




Grad Crikvenica nastoji i infrastrukturom pratiti potrebe udruga te je tako rekonstruiran objekt Stare škole u centru Crikvenice, koja je sada postala dom kulturi i udrugama u kulturi, a nova sportska dvorana pri Osnovnoj školi Zvonka Cara u službi je još veće kvalitete rada sportskih udruga i klubova kako bi i dalje postizali vrhunske rezultate. Rasterećena je time i gradska sportska dvorana u kojoj su otvoreni novi termini za treninge. Turistička sezona nastojat će se produžiti izgradnjom bazena u centru Crikvenice koja će prvenstveno biti namijenjena Crikveničanima, a onda naravno i svim gostima. Osim boćališta u Gornjem kraju koje se radi, gradonačelnik je najavio i sportski centar Havišće koji je u projektiranju.


Grad planira i dalje podupirati udruge, a za iduću će godinu nastojati iznose za financiranje povećati, s obzirom na to da su potrebe sve veće, ali sa sobom nose i hvalevrijedne rezultate.