Rekonstrukcija

Uskoro počinje obnova Radićeve i Gundulićeve ulice u Crikvenici

Biljana Savić

Ulice kojima slijedi rekonstrukcija su vrlo uske / Snimio Sergej DRECHSLER

Ulice kojima slijedi rekonstrukcija su vrlo uske / Snimio Sergej DRECHSLER

Rekonstrukcija ovih prometnica je od nasušne potrebe jer su frekventne, a derutne, poseban je problem oborinskih odvodnji. Zahvat je dosta kompliciran – kaže gradonačelnik Damir Rukavina



CRIKVENICA Uskoro počinje kompletna rekonstrukcija Gundulićeve ulice i Ulice Pavla Radića, sve do spoja s ulicama kralja Zvonimira, Ante Starčevića i kralja Tomislava. Građevinski radovi trajat će osam mjeseci i zadavat će glavobolju i stanarima, i vozačima, jer je riječ o iznimno zahtjevnom projektu u uskim uličicama, koje su k tome i vrlo frekventne.


Posao je sklopljen, investicija je vrijedna oko 9 milijuna kuna, a jučer su ugovor o rekonstrukciji ovih crikveničkih prometnica potpisali gradonačelnik Crikivenice Damir Rukavina i u ime izvođača direktor tvrtke Izgradnja Arsen Bistričić.


– Ovo je nastavak ciklusa uređenja središta Crikvenice koji je krenuo od samog centra, Trga Stjepana Radića, i sad se širi. Rekonstrukcija ovih prometnica je od nasušne potrebe jer su frekventne, a derutne, i poseban je problem oborinskih odvodnji. Zahvat je dosta kompliciran, morat će se naći rješenje da stanovnici mogu funkcionirati, zapravo već smo ga našli i stalno ćemo biti u kontaktu s izvođačima radova jer će ove prometnice povremeno morati biti zatvorene za promet – kazao je crikvenički gradonačelnik, izrazivši zadovoljstvo što je na javnom natječaju najbolju ponudu dala tvrtka Izgradnja s kojom Grad Crikvenica ima jako dobra iskustva, a k tome je i domaća.


Ugovor vrijedan 9 milijuna kuna potpisali su Damir Rukavina i Arsen Bistričić / Snimio Sergej DRECHSLER


Ugovor vrijedan 9 milijuna kuna potpisali su Damir Rukavina i Arsen Bistričić / Snimio Sergej DRECHSLER





Rukavina je naglasio da je u Crikvenici u tijeku investicijski ciklus vrijedan više od 40 milijuna kuna, a obuhvaća obnovu OŠ Vladimira Nazora, gradnju boćališta, groblja i plaže u Jadranovu.


Bistričić je istaknuo da će radovi zahvatiti kilometar dugačku dionicu.


– Potrebno je položiti kompletnu infrastrukturu i novi asfalt. U sklopu radova riješit će se potporni zid koji Gundulićevu ulicu drži iznad Vinodolske kod vatrogasnog doma. Molimo stanare za strpljenje, a mi ćemo paziti da što manje ometamo svakodnevni život stanara i građana – poručio je Bistričić.