Grad Crikvenica

USVOJI I DARUJ LJUBAVNO STABLO Drvored ljubavi sadit će se na proljeće

P. N.

Nova šetnica uz Dubračinu biti će ozelenjena s novih 12 stabala, dok će 3 stabla biti zasađena u uvali Pazdehova

Nova šetnica uz Dubračinu biti će ozelenjena s novih 12 stabala, dok će 3 stabla biti zasađena u uvali Pazdehova

I ove godine, kao i dosadašnjih, cijena za usvajanje stabla bit će simboličnih 300,00 kuna, a uz svako stablo doći će i metalna pločica s natpisom po želji usvojitelja. Sama sadnja bit će organizirana u travnju



 


Grad Crikvenica i ove godine nastavlja s projektom Drvored ljubavi. Projekt je to koji je zainteresirao vrlo široku publiku pa tako svoja drvca imaju usvojitelji  iz svih gradova iz Hrvatske, no i izvan granica Lijepe naše.


S obzirom da Crikvenica uistinu ima jako puno lijepih lokacija, kako uz more tako i u prirodi, ove godine će Drvored ljubavi krasiti čak dvije nove lokacije. Nova šetnica uz Dubračinu biti će ozelenjena s novih 12 stabala, dok će 3 stabla biti zasađena u uvali Pazdehova, točnije iznad same uvale, piše u priopćenju Grada Crikvenice.




Na novim lokacijama smo se odlučili za sadnju stabla Celtis australis (na našem području poznat kao koprivić). Ta stabla poznata su po svojoj dugovječnosti, prema nekim izvorima i do 1000 godina, tako da će biti spomen vaše ljubavi i pažnje mnogim generacijama poslije vas.


Stabla tvore velike krošnje, koje ljeti pružaju ugodan hlad, a u jesen dozrijevaju ljubičaste bobice čiji medeni okus Vas može okrijepiti prilikom šetnje i rekreacije u idiličnom okruženju šetnice uz Dubračinu i iznad uvale Pazdehova.


I ove godine, kao i dosadašnjih, cijena za usvajanje stabla bit će simboličnih 300,00 kuna, a uz svako stablo doći će i metalna pločica s natpisom po želji usvojitelja. Sama sadnja bit će organizirana u travnju, kada se ova vrsta sadi, a promocija za sve usvojitelje održat će se u travnju ili svibnju, nakon sadnje i postavljanja pločica.


Svoj interes za usvajanje novih stabala građani mogu iskazati na mail adresi: [email protected] ili na broj telefona 051/455-404 te tako usvojiti stablo kao lijepu uspomenu ili darovati kao jedinstveni poklon.