Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
23. siječnja 2020.
Grad Crikvenica

USVOJI I DARUJ LJUBAVNO STABLO Drvored ljubavi sadit će se na proljeće

Nova šetnica uz Dubračinu biti će ozelenjena s novih 12 stabala, dok će 3 stabla biti zasađena u uvali Pazdehova
Nova šetnica uz Dubračinu biti će ozelenjena s novih 12 stabala, dok će 3 stabla biti zasađena u uvali Pazdehova
Autor:
Objavljeno: 7. veljača 2019. u 15:12 2019-02-07T15:12:27+01:00

I ove godine, kao i dosadašnjih, cijena za usvajanje stabla bit će simboličnih 300,00 kuna, a uz svako stablo doći će i metalna pločica s natpisom po želji usvojitelja. Sama sadnja bit će organizirana u travnju

 

Grad Crikvenica i ove godine nastavlja s projektom Drvored ljubavi. Projekt je to koji je zainteresirao vrlo široku publiku pa tako svoja drvca imaju usvojitelji  iz svih gradova iz Hrvatske, no i izvan granica Lijepe naše.

S obzirom da Crikvenica uistinu ima jako puno lijepih lokacija, kako uz more tako i u prirodi, ove godine će Drvored ljubavi krasiti čak dvije nove lokacije. Nova šetnica uz Dubračinu biti će ozelenjena s novih 12 stabala, dok će 3 stabla biti zasađena u uvali Pazdehova, točnije iznad same uvale, piše u priopćenju Grada Crikvenice.

Na novim lokacijama smo se odlučili za sadnju stabla Celtis australis (na našem području poznat kao koprivić). Ta stabla poznata su po svojoj dugovječnosti, prema nekim izvorima i do 1000 godina, tako da će biti spomen vaše ljubavi i pažnje mnogim generacijama poslije vas.

Stabla tvore velike krošnje, koje ljeti pružaju ugodan hlad, a u jesen dozrijevaju ljubičaste bobice čiji medeni okus Vas može okrijepiti prilikom šetnje i rekreacije u idiličnom okruženju šetnice uz Dubračinu i iznad uvale Pazdehova.

I ove godine, kao i dosadašnjih, cijena za usvajanje stabla bit će simboličnih 300,00 kuna, a uz svako stablo doći će i metalna pločica s natpisom po želji usvojitelja. Sama sadnja bit će organizirana u travnju, kada se ova vrsta sadi, a promocija za sve usvojitelje održat će se u travnju ili svibnju, nakon sadnje i postavljanja pločica.

Svoj interes za usvajanje novih stabala građani mogu iskazati na mail adresi: sara.kolak@crikvenica.hr ili na broj telefona 051/455-404 te tako usvojiti stablo kao lijepu uspomenu ili darovati kao jedinstveni poklon.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.