Jadran d.d.

U Crikvenici spremno dočekuju Uskrs: Uređeni hoteli Omorika i Katarina otvorili vrata za prve goste

Portal Novilist.hr

Foto novouređeni Hotel Omorika

Foto novouređeni Hotel Omorika

Oba ova hotela u vlasništvu Jadrana d.d, vodeće turističke tvrtke na crikveničko-vinodolskoj rivijeri, ovog su proljeća preuređivana kako bi goste dočekali u novom ruhu



CRIKVENICA Preuređeni hoteli Jadrana d.d. u Crikvenici i Selcu otvorili vrata za uskršnje praznike. Brojne goste crikveničko-vinodolske rivijere uz lijepo proljetno vrijeme očekuje bogata ponuda događanja uključujući posebne gastronomske delicije pripremljene od strane jadranovih hotelskih kuhara.


Hotel Katarina u Selcu otvoren je za goste početkom travnja, a ovih dana i hotel Omorika. Oba ova hotela u vlasništvu Jadrana d.d, vodeće turističke tvrtke na crikveničko-vinodolskoj rivijeri, ovog su proljeća preuređivana kako bi goste dočekali u novom ruhu.


Katarina, hotel s četiri zvjezdice na osam katova sa 176 soba za 528 gostiju, smješten uz samu plažu u Selcu, prve ovogodišnje goste dočekao je s obnovljenim unutarnjim bazenom s morskom vodom, te osvježenjima u sobama i na lođama.




U hotelu Omorika, do kojeg od središta Crikvenice vodi dva kilometra šetnice uz more okružene mediteranskim raslinjem, obnovljeno je svih 115 soba od kojih većina ima prekrasan pogled na more. U sobama je potpuno novi namještaj, a preuređen je i hotelski restoran.


Zanimljivo je da je ovo zdanje, sagrađeno prije 46 godina, ime dobilo po endemskoj vrsti drveta omorike koju je otkrio dr. Josip Pančić, poznati hrvatski botaničar rođen u crikveničkom kraju.


Goste hotela poduzeća Jadran za uskršnje blagdane dočekat će bogata gastronomska ponuda u hotelskim restoranima posebno prilagođena običajima, a kuhari Jadranovih hotela pripremat će u subotu u prijepodnevnim satima, zajedno s drugim ugostiteljima, i veliku ovogodišnju fritaju od tisuću jaja koja će biti ponuđena gostima crikveničke rivijere.



Inače, hotelsko poduzeće Jadran d.d. iz Crikvenice u intenzivnom je razdoblju priprema za nadolazeću glavnu turističku sezonu. Poseban poslovni i investicijski uzlet ta tvrtka doživljava otkako su obvezni mirovinski fondovi PBZ Croatia osiguranje i Erste plavi lanjske godine od države preuzeli većinski paket dionica, te u razvoj kompanije odlučili uložiti oko 450 milijuna kuna. U sklopu svih tih ovogodišnjih investicijskih zahvata na hotelima i kampovima, u Selcu su u tijeku intenzivni radovi na preuređenju dvaju od četiri paviljona u sklopu hotela Slaven.



Šezdeset i osam soba u potpunosti će dobiti novi izgled. Ugradit će se nova ulazna vrata, kao i dio prozora i balkonskih vrata. Podovi u sobama presvući će se laminatnim oblogama, a na balkone dolaze nove keramičke pločice. Goste će dočekati i preuređene kupaonice i potpuno novi ležajevi u sobama.


Tako će ovi objekti biti još privlačniji obiteljima koji su i najzastupljeniji gosti u sezoni. Hotel Slaven i paviljoni smješteni su nadomak gradskom središtu i preko puta glavne plaže u Selcu. Kao najstariji hotel u Selcu, Slaven je nastao na mjestu nekadašnjeg hotela Rokan.


„Intenzivno radimo na mnogim našim objektima jer želimo što spremniji dočekati ovogodišnju sezonu. Dugogodišnji zaostatak u izgradnji, uređenju i obnovi smještajnih kapaciteta i pratećih sadržaja nastojimo prevladati u vremenu koje je pred nama do ljeta. U tom programu su i radovi na paviljonima uz hotel Slaven u Selcu. Završetkom glavne sezone nastavit ćemo s investicijama u gotovo svim našim objektima“,  ističe predsjednik Uprave Jadrana d.d. Goran Fabris.



Jadran d.d. trenutno upravlja s devet hotela različitih kategorija na području Crikvenice i Makarske gdje se gostima nudi više od 1.600 smještajnih jedinica, te tri kampa u kojima je turistima na raspolaganju 1.130 parcela. Lanjske godine ostvareno je više od 416.000 noćenja uz prihod od 90 milijuna kuna, a ove se godine očekuje rast za jednu trećinu više.