Kulturna i sportska događanja

Spremaju se Dani Crikvenice: Red kulture, red sporta, red zabave u devet dana

Nataša Car

Tradicionalni maraton Šilo – Crikvenica / Snimio Silvano JEŽINA

Tradicionalni maraton Šilo – Crikvenica / Snimio Silvano JEŽINA

Program službeno počinje danas u 20.30 sati na Trgu Stjepana Radića,  kulturno-zabavni program »Umirovljenici svome gradu« organizira Udruga umirovljenika Grada Crikvenice Sunce



CRIKVENICA  Ovogodišnji program Dana grada Crikvenice počinje danas, a traje sve do 18. kolovoza. Devetodnevni program donijet će mnoštvo zanimljivih kulturnih, sportskih i zabavnih događanja u svim mjestima Grada Crikvenice – Selcu, Crikvenici, Dramlju i Jadranovu. Inače, Crikvenica ove godine osim 130 godina turizma slavi i 25 godina lokalne samouprave.


Program službeno počinje danas u 20.30 sati kada će se na Trgu Stjepana Radića održati kulturno-zabavni program »Umirovljenici svome gradu«, što ga organizira Udruga umirovljenika Grada Crikvenice Sunce.


U subotu aktivnosti počinju već rano ujutro u Dramlju. U 8 sati u Sportskom centru Kačjak počinje teniski turnir parova, a večernji program nastavit će se u lučici Pazdehova gdje će gosti moći uživati u gastro-zabavnom programu Dramaljska noć, pikado turniru s gostima i Ribarskoj fešti od dagnji.




I u Jadranovu će na rivi Mulina sutra navečer biti organizirana Ribarska fešta, a na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici održat će se folklorni festival Summer in Adria 2018.


Sportska nedjelja


Nedjelja će biti u znaku sporta. Dan počinje u 6 sati ribolovnim kupom Grand Prix Crikvenica, u 10 sati na ulazu u Gradsko kupalište počinje stolnoteniski turnir Crikvenica Open, dok na Matkinu u Selcu u 9 sati počinje boćarski turnir. Nakon sportskog vikenda Selčani su za ponedjeljak navečer za sve goste pripremili Ribarsku feštu.


Svi željni kulturnih aktivnosti mogu se zaputiti u Crikvenicu na kulturno-umjetnički program »Pjesmom i plesom kroz Crikvenicu« koji na Trgu Stjepana Radića organizira KUD »Vatroslav Lisinski« ili na predstavljanje knjige autorice Đurđice Ivančić Dusper »Da nas ne bi bura zela« u atriju hotela Kaštel.


Središnja proslava Dana Grada Crikvenice održat će se na sam rođendan Crikvenice, 14. kolovoza, uz dječju predstavu, procesiju, nastup grupe Mistral te glavnog izvođača Marka Tolju koji će se nastupom nadovezati na veliki jubilej 130 godina turizma u retro tonu. U ponoć goste očekuje spektakularni muzički vatromet. U Selcu goste na Obali hrvatskih branitelja očekuje gastro i glazbeni program Primorska noć.


I sljedeći dan bit će ispunjen raznolikim aktivnostima. Tradicionalno, na Velu Gospu će se održati koncelebrirana sveta misa u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije te će se isti dan, 15. kolovoza, održati i tradicionalni plivački maraton Šilo – Crikvenica koji počinje u 10 sati, a prvi ulasci u cilj očekuju se oko 10.40 sati. Navečer je u Domu kulture u Jadranovu organiziran koncert Vitomira Ivanjeka koji počinje u 21 sat.


Glazba i hrana


U četvrtak, 16. kolovoza, gosti će moći uživati u dobroj glazbi i ukusnoj hrani. U Selcu se održavaju Ljetne večeri uz Big Band Swingery, dok u Jadranovu od 21 sat nastupa klapa Tić u sklopu manifestacije »Melodije s okusom mora«.  U Crikvenici već u 18 sati počije gastro i glazbeni program Primorska noć, a u 21 sat će u Gradskoj galeriji biti otvorena izložba »Puls svjetlosti« autorice Mirjane Zirdum.


U petak, 17. kolovoza, na programu su Glazbene ljetne večeri u Crikvenici i u Selcu. U crikveničkoj gradskoj vijećnici goste očekuje »Kraljevstvo za knjigu«, predstavljanje knjige Ljerke Car Matutinović. U Dramlju neće bit gladnih jer se u lučici Pazdehova organizira Ribarska fešta od srdela, a Jadranovom će se proširiti ugodni zvuci KUD-a »Martin Matetić« koji nastupa na rivi Mulina.


Za sam kraj proslave, u subotu, 18. kolovoza, pripremljene su glazbene poslastice u Crikvenici i Selcu. Vitomir Ivanjek nastupit će u crkvi UBDM u 20 sati, a sat vremena kasnije na Trgu Stjepana Radića goste očekuje međunarodni folklorni festival Adriatica folk fest. U Selcu će u 20.30 sati na Obali hrvatskih branitelja nastupiti KUD Neven.