Konferencija o zdravstvenom turizmu

Selce i hotel Katarina prvi put domćini sudionicima CIHT-a

Slavica Bakić

Obnovljeni hotel Katarina u Selcu ugostit će stručnjake u zdravstvenom turizmu

Obnovljeni hotel Katarina u Selcu ugostit će stručnjake u zdravstvenom turizmu

CIHT, koji se kroz godine nametnuo kao jedna od najvećih i najpriznatijih konferencija iz zdravstvenog turizma u regiji, nastavlja tradiciju dovođenja eminentnih hrvatskih i svjetskih stručnjaka iz područja medicine, turizma, marketinga i obrazovanja



SELCE Brendiranje, marketing, zdravlje i turizam – teme su koje će dominirati ovogodišnjom, sedmom, konferencijom o zdravstvenom turizmu CIHT – Crikvenica International Health Tourism Conference.


CIHT, koji se kroz godine nametnuo kao jedna od najvećih i najpriznatijih konferencija iz zdravstvenog turizma u regiji, nastavlja tradiciju dovođenja eminentnih govornika pa će i ove godine vrhunski svjetski i hrvatski stručnjaci iz područja medicine, turizma, marketinga i obrazovanja raspravljati o potencijalima, razvoju i izazovima zdravstvenog turizma te razmjenjivati iskustva. Prvi put konferencija će se održati u obnovljenom hotelu Katarina u Selcu, a trajat će dva dana, 7. i 8. studenoga.


Zajedničko učenje


Svrha je konferencije predstaviti nove pomake i rezultate istraživanja na polju zdravstvenog turizma i tako pridonijeti provedbi postojećih teorijskih znanja, spoznaja i trendova u praksi te naglašava stratešku važnost i važnost razvoja zdravstvenog turizma u Hrvatskoj.




Od samih početaka jedan od glavnih ciljeva konferencije je edukacija i interakcija sudionika kroz različite inovativne forma pa će i ove godine važan dio konferencije biti radionice čija je svrha razmjena znanja, iskustva i zajedničkog učenja. Kako ističu organizatori, ove godine će na konferenciji prisustvovati, između ostalog, osnivačica i predsjednica Medical Tourism Training Elizabeth Ziemba te vrhunski svjetski stručnjak za strateško brendiranje, marketing i iskustvo posjetitelja Doug Lansky. Upravo će ova dva priznata stručnjaka voditi i radionice za zainteresirane sudionike konferencije.


CIHT konferencija produkt je rada i suradnje četiriju ključnih organizacija za zdravstveni turizam Kvarnera: Turističke zajednice grada Crikvenice, Thalassotherapije Crikvenica, Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera i Poliklinike Terme Selce u suradnji s Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu i Sveučilištem u Rijeci.


I ove godine važan dio konferencije bit će radionice čija je svrha razmjena znanja, iskustva i zajedničko učenje / Foto Arhiva NL


I ove godine važan dio konferencije bit će radionice čija je svrha razmjena znanja, iskustva i zajedničko učenje / Foto Arhiva NL



Selce domaćin


CIHT nastavlja tradiciju Foruma zdravstvenog turizma koji su 2013. godine, za 125. obljetnicu turizma u Crikvenici, začeli TZ Crikvenice i Thalassotherapija Crikvenica. Godine 2016. organizatorima se pridružio i Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera, kada je Forum promijenio ime u CIHT te iz Thalassotherapije, crikveničke Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju, preselio u hotel Omorika i produžen je na dva dana.


Ove godine prvi put domaćin CIHT-u i stručnjacima iz područja zdravstvenog turizma iz različitih dijelova svijeta bit će Selce i njegov obnovljeni hotel Katarina. Time CIHT, ističu organizatori, upoznaju sudionike sa zdravstveno-turističkim potencijalima ostalih turističkih središta Rivijere Crikvenica.