Gradsko vijeće Crikvenice

Prebjeg Tomislav Miočić omogućio izbor Mutavgjića

Biljana Savić

Boris Boras, Veselko Mutavgjić i Tomislav Miočić   / Snimio Damir ŠKOMRLJ

Boris Boras, Veselko Mutavgjić i Tomislav Miočić / Snimio Damir ŠKOMRLJ

Veselko Mutavgjić (HDZ) izabran je za predsjednika Gradskog vijeća zahvaljujući presudnom devetom glasu Tomislava Miočića, vijećnika s Nezavisne liste Sonje Polonijo, koji je zauzvrat postao potpredsjednik Gradskog vijeća. Drugi potpredsjednik Vijeća je Boris Boras (HSS)



CRIKVENICA Nezavisni vijećnik Tomislav Miočić svojim je glasom, koji je bio presudan, omogućio da Veselko Mutavgjić (HDZ), dosadašnji zamjenik crikveničkog gradonačelnika, postane predsjednik novog saziva Gradskog vijeća Crikvenice i da Gradsko vijeće Crikvenice jučer bude konstituirano.


Miočić je zauzvrat dobio funkciju potpredsjednika Gradskog vijeća. Veselko Mutavgjić s liste HDZ-HSP AS-HSS-HSLS dobio je devet glasova od ukupno 17 vijećnika koji čine novi saziv Gradskog vijeća, a za njega je glasovalo osam vijećnika s liste HDZ-HSP AS-HSS-HSLS, a odlučujući deveti glas koji je donio prevagu dobio je od Tomislava Miočića s Kandidacijske liste Sonje Polonijo.


Stanka pa – Miočić


Mutavgjićev protukandidat Branko Kleković (SDP-HNS-PGS) dobio je sedam glasova i to od šest vijećnika s liste SDP-HNS-PGS i Vlade Strinavića (Živi zid). Sonja Polonijo svoj glas nije dala ni jednom kandidatu, bila je protiv izbora Veselka Mutavgjića, a kod glasovanja o izboru Branka Klekovića bila je suzdržana. Ali i vrlo iznenađena postupkom njenog kolege s liste koji je digao ruku za Mutavgjića i time kupio funkciju potpredsjednika Gradskog vijeća.





Mutavgjić je jučer imao razlog za dvostruko slavlje. Na sjednicu koja je počela u 11 sati došao je izravno iz riječkog rodilišta gdje je njegova supruga Silvia Crnić, inače zamjenica gradonačelnika, u 9 sati rodila kćerkicu Unu.



Boris Boras također je izabran za potpredsjednika Gradskog vijeća Crikvenice. Naime, uoči jučerašnje sjednice pristigli su prijedlozi da se za potpredsjednike izaberu Davorka Vukelić Ljubobratović (SDP-HNS-PGS) i Boris Boras (HDZ-HSP AS-HSS-HSLS), ali onda je Mutavgjić predložio stanku, a nakon stanke vijećnici s liste HDZ-HSP AS-HSS-HSLS predložili su i trećeg kandidata, dakako – Tomislava Miočića. Glasovanjem su za potpredsjednike izabrani Boris Boras i Tomislav Miočić.



– Kandidacijska lista grupe birača, nositeljice liste Sonja Polonijo ograđuje se od glasanja vijećnika Tomislava Miočića. Članovi liste potpisali su Sporazum kojim se obvezuju na glasanje gradskih vijećnika iz redova liste u skladu sa stavom većine. Miočić je također potpisao sporazum, a glasao je suprotno stavu članova liste i podržao Veselka Mutavgjića za predsjednika Gradskog vijeća, nakon čega su vijećnici HDZ-HSP AS-HSS i Miočić izglasali Miočića za potpredsjednika Gradskog vijeća. Kandidacijska lista poziva Tomislava Miočića da bude moralan i vjerodostojan, te ispoštuje vlastiti potpis na Sporazumu članova liste kojim se obavezuje na dobrovoljno i bezuvjetno prepuštanje svog mandata vijećnika u Gradskom vijeću drugome članu Liste. Bilo kakvo drugačije postupanje predstavlja šamar članovima Liste, kao i prijevaru glasača koji su glasali za nas. Kako smo i naveli na našem webu: vola se drži za rogove, a čovjeka za riječ…, reakcija je Sonje Polonijo na jučerašnji transfer Miočića u vladajuću koaliciju Gradskog vijeća Crikvenice.



Za Miočića je glasovalo devet vijećnika (osam s liste HDZ-HSP AS-HSS-HSLS i Miočić sam) dok je preostalih osam vijećnika bilo protiv. Za Borasa je također glasovalo devet istih vijećnika, uz dva protiv i šest suzdržanih.


 Pet »starih«


Novokonstituirano Gradsko vijeće Grada Crikvenice ima samo pet »starih« vijećnika iz prethodnog mandata, a to su Josip Friš, Paulo Krmpotić, Mato Gavran, Branko Kleković i Žarko Stilin, dok su novi Bernard Vukoja, Veselko Mutavgjić, Zdravko Pernar, Boris Boras, Vedran Pavličević, Predrag Antić, Davorka Vukelić Ljubobratović, Dragutin Šnajdar, Mario Kružić, Sonja Polonijo, Tomislav Miočić i Vlado Strinarić.   Zdravko Pernar, Vedran Pavličević, Josip Friš, Mato Gavran, Veselko Mutavgjić, Paulo Krmpotić, Boris Boras i Bernard Vukoja s liste su HDZ-HSP AS-HSS-HSLS. Davorka Vukelić Ljubobratović, Dragutin Šnajdar, Žarko Stilin, Branko Kleković, Mario Kružić i Predrag Antić s liste su SDP-HNS-PGS. S kandidacijske liste Sonje Polonijo u Gradskom vijeću će biti Sonja Polonijo i Tomislav Miočić, dok će s liste Živog lista u Gradskom vijeću biti Vlado Strinavić.

Gradonačelnik Damir Rukavina imat će dvije zamjenice – Silviu Crnić i Ivonu Matošić.