Dio stanova zbog sukoba oko vodomjera jučer ostao suhih špina

Pozvali u pomoć zaštitare: Ponovo isključena voda u kompleksu Hitmarina

Anto Ravlić

Igor Uremović navodi da je jučer voda isključena »Hitmarini« u čijem su vlasništvu vodomjeri stanara koji nisu platili priključak



NOVI VINODOLSKI Dijelu stanara u kompleksu »Hit Marina« u Novom Vinodolskom ponovno je isključena voda. Djelatnici KTD »Vodovod Žrnovnica« jučer su isključili vodu uz prisustvo zaštitara. 


  Podsjetimo da je voda bila isključena i od 22. do 25. kolovoza. Špine nisu zatvorene zbog neplaćenih dugova za potrošnju vodu, već zbog neriješenog trokuta između stanara i »Hitmarine« d.o.o. u stečaju koja je gradila kompleks te »Vodovoda Žrnovnica«. Nesporazum koji ostavlja špine suhima krije se iza pitanja tko je dužan platiti naknadu za priključenje.  

Prozivke Željka Pazmana


Predstavnik Udruge stanara Željko Pazman navodi da je investitor dužan platiti priključke i svoje tvrdnje potkrepljuje ugovorom o kupnji stana u kojem nema posebnih odredbi koje kupce obavezuju da plate priključke.


Pazman proziva »Vodovod Žrnovnicu« i Grad Novi Vinodolski za ucjenu oko postavljanja priključaka za vodu. Pazman upozorava da »Vodovod Žrnovnica« ne može kažnjavati i ucjenjivati stanare jer im investitor nije platio što je bio dužan te je podnio prijavu protiv direktora »Vodovoda Žrnovnica« Igora Uremovića zbog samovlasti, prekoračenja ovlasti i ucjene. 




  Nakon jučerašnjeg zatvaranja vode stanari su zvali policiju tražeći da se provjeri postoji li sudski nalog za zatvaranje vode. Tvrde da je nalog za isključenje vode dao stečajni upravitelj »Hitmarine« d.o.o. Zdravko Seki koji je jučer bio nedostupan. Udruga stanara će tražiti od suda sudski nalog za uključenje vode do okončanja procesa. 


  Direktor »Vodovoda Žrnovnica« Igor Uremović ističe da je zakonski prisiljen obustaviti isporuku vode dijelu stanara zbog neplaćanja priključka. Uremović objašnjava da su dali rok od godinu dana stanarima i »Hitmarini« da riješe svoje odnose oko priključaka.


U tom periodu je 60 stanara, što je oko 90 posto, platilo priključenje vode i taj iznos će moći potraživati od stečajnog upravitelja »Hitmarine«, ističe Uremović dodajući da je jučer voda isključena »Hitmarini« u čijem su vlasništvu vodomjeri stanara koji nisu platili priključak.


 Uremović poriče da im je trebao sudski nalog za zatvaranje vode jer su prostorije u kojima su vodomjeri u vlasništvu »Hitmarine« u stečaju te da se radi o rutinskom isključivanju neplatiša.  

Poslovni ljudi


– Jedino nas »Hitmarina« može spriječiti da uđemo u njihove prostorije, od kojih i mi imamo ključ. U »Hitmarini« su nam rekli da nemaju novaca za podmirenje dugova, ističe Uremović napominjući da stanari ne mogu poduzeti ništa sve dok ne postanu vlasnici vodomjera, a da su zaštitari pozvani da omoguće djelatnicima »Vodovoda Žrnovnica« da obave svoj posao. 


  U međuvremenu kompleks propada, stanari ogorčeno pokazuju kako se garaža pretvorila u bazen nakon posljednjih kiša. I dok je jedna od stanarki s britanskim državljanstvom najavljivala da će tražiti zaštitu britanskog veleposlanstva, ispred kompleksa su se pojavili poslovni ljudi iz Zagreba zainteresirani za kupnju hotela u nedovršenom betonskom ruglu.