Suradnja

Povijesni dokument: Potpisan ugovor o Aglomeraciji vrijedan 350 milijuna kuna

Anto Ravlić

Čelnici triju lokalnih jedinica i komunalnih društava Žrnovnica i Murvica potpisali su pismo namjere i ugovor o suradnji vezan uz projekt »Sustav odvodnje otpadnih voda Aglomeracija Novi Vinodolski, Crikvenica i Selce«



NOVI VINODOLSKI U gradskoj vijećnici u Novom Vinodolskom u kojoj je potpisan povijesni Vinodolski zakon, potpisana su još dva dokumenta koji će sigurno ostaviti traga u povijesti triju jedinica lokalne samouprave, Novog Vinodolskog, Crikvenice i Vinodolske općine. Gradonačelnici Velimir Piškulić i Damir Rukavina te načelnik Marijan Karlić potpisali su pismo namjere i ugovor o suradnji vezan uz 350 milijuna kuna vrijedan projekt »Sustav odvodnje otpadnih voda Aglomeracija Novi Vinodolski, Crikvenica i Selce«.


Radi se o generacijskom projektu, istaknuli su potpisnici, među kojima su bili i direktori komunalnih društava, novljanske Žrnovnice i crikveničke Murvice Igor Uremović i Jevgenij Prpić.


Potpisivanje dokumenata bio je posljednji obavezni čin prije aplikacije projekta. Direktor Žrnovnice Igor Uremović istaknuo je da se na pripremi projekta vrijednog više od 350 milijuna kuna radilo dvije i pol godine. Europski kohezijske fond izdvojit će 251 milijun kuna, država osamdesetak, a jedinice lokalne samouprave tridesetak milijuna kuna. U pripremi je i druga faza, odnosno dodatnih 120 miliju kuna kojom će se pokriti Jadranovo, Klenovica i Vinodolska općina.




Gradonačelnik Rukavina naglasio je složnost triju jedinica lokalne samouprave i poručio da mediji ne trebaju pisati o svađi susjeda i prijatelja, a načelnik Karlić je poručio da iza uspješne kandidature stoji i činjenica da sva tri gradonačelnika dolaze iz realnog sektora. Domaćin Piškulić je naglasio da će mještani pamtiti projekt koji dosad nije zabilježen na crikveničko-novljanskom području.