Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
23. siječnja 2020.
Tradicionalno i moderno

Pet vrhunskih srijeda za peti rođendan Okolotorna u Novom

Foto: Marko Gracin
Foto: Marko Gracin
Autor:
Objavljeno: 12. srpanj 2019. u 10:21 2019-07-12T10:21:41+02:00

Okolotorno će se održavati svake druge srijede, 24. srpnja, 7. i 21. kolovoza te 4. rujna. Kako bi i strani turisti znali kuda šeću, organizirani su i besplatni obilasci koji startaju na Frankopanskom trgu

NOVI VINODOLSKI - Za peti rođendan Okolotorna organizatori su odlučili za posjetitelje pripremiti pet vrhunskih srijeda. Iako će se ovog ljeta održavati rjeđe nego dosad, gradonačelnik Velimir Piškulić na otvorenju je istaknuo da je pojačana ponuda. Na svečanom otvorenju publiku su pozdravili mali mesopustari, zapjevala je ženska klapa Puntape i zasvirali sopilaši KUD-a »Ilija Dorčić«, a umjetnik Vladimir Ježić zadivio je svojim vatrenim nastupom.

– Koliko je značajna ova manifestacija, dovoljno govorite vi koji ste večeras ovdje u ovolikom broju, kao i velik broj izlagača i turista koji su dobro prihvatili ovu manifestaciju – rekao je novljanski gradonačelnik mnogobrojnoj publici te svima poželio dobar provod na manifestaciji. Okolotorno od 2015. godine kombinira tradicionalno s modernim, okuplja izlagače autohtonih proizvoda i goste privlači na šetnju kroz ulice staroga grada.

Vođeni obilasci

Organizatori su naglasili da su za ovogodišnje izdanje pripremljene i neke novine. Okolotorno će se održavati svake druge srijede, 24. srpnja, 7. i 21. kolovoza te 4. rujna. Kako bi i strani turisti znali kuda šeću, organizirani su i besplatni obilasci koji startaju na Frankopanskom trgu. U 19.30 sati počinju obilasci na njemačkom jeziku, a u 21 sat na engleskom jeziku. I najmlađi će sigurno uživati u manifestaciji jer će moći oslikavati lica likovima iz bajki Ivane Brlić Mažuranić. Nastupe u kojima će uživati sve generacije sprema i Vladimir Ježić.

– Nastupi s vatrom uvijek su atraktivni i meni osobno zanimljivi. Publika je danas bila super, vremenski uvjeti malo manje, no nadam se da će sljedeći put biti malo mirnije kako bi bio još bolji efekt – rekao je Ježić.

Nakon otvorenja gosti su krenuli istraživati stari grad, a tijekom šetnje ulicama mogli su kušati ukusne zalogaje, uživati u primorskoj glazbi ili kupiti neki suvenir. Izlagači su ponudili uistinu raznovrsne proizvode. Na samom ulazu u stari grad nalazi se štand OPG-a Krišković Andrija na kojem gosti mogu kupiti domaće pčelinje proizvode. Na Precrikvi je Drago Bugarin nudio Suvenire z Novoga, a suvenira nije falilo ni na drugim lokacijama pa svi gosti imaju priliku doma ponijeti uspomenu na Novi. 

OTVORENJE

Na svečanom otvorenju publiku su pozdravili mali mesopustari, zapjevala je ženska klapa Puntape i zasvirali sopilaši KUD-a »Ilija Dorčić«, a umjetnik Vladimir Ježić zadivio je vatrenim nastupom

Prirodna kozmetika

Ponuda ne bi bila potpuna bez »krpica«, nakita i drugih modnih dodataka. Milena Jurmić svoj brend Svjetlost u krpici na Okolotornu predstavlja već treći put.
– Inače sam kostimograf, a ljetne krpice počela sam izrađivati na godišnjem odmoru – rekla je Jurmić, dodajući da u Novom ima interesa za odjevne predmete koje izrađuje. Na štandu OPG-a Nedjeljke Jurin gosti će naći sve potrebno za ljepotu i zdravlje. Jurin nudi prirodnu kozmetiku koja je privukla mnoge posjetitelje.
Manifestacija će ovog ljeta još četiri puta oživiti duh prošosti. Svi su dobrodošli na šetnju starim gradom, upoznavanje s novljanskom tradicijom i uživanje u pjesmi, plesu i kojoj ukusnoj deliciji ili kapljici dobrog vina.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.