Školovanje

Novi dodijelio 29 stipendija za učenike i studente

Biljana Savić

Grad ove školske, odnosno akademske godine stipendira 12 srednjoškolaca i 12 studenata te 5 učenika i studenata koji se školuju za deficitarna zanimanja



Grad Novi Vinodolski dodijelio je, uz stipendije temeljem općeg uspjeha, i stipendije za deficitarna zanimanja. Zaprimljene su ukupno 44 prijave, 38 prijava na natječaj za dodjelu stipendija temeljem općeg uspjeha te šest prijava na natječaj za deficitarna zanimanja. Grad ove školske i akademske godine stipendira ukupno 29 učenika i studenata, 12 darovitih učenika srednjih škola i 12 darovitih studenata te 5 učenika i studenata koji se školuju za deficitarna zanimanja.


– Čestitam svima na osvojenim stipendijama te vam želim i dalje da uspješno savladavate svoje školske i akademske obveze. Od ove godine omogućeno je osvajanje dodatnih bodova koji se uzimaju u obzir prilikom dodjela stipendija. Prije svega tu se honorira volonterski rad, stoga predlažem i apeliram da se angažirate po tom pitanju, kako bi vam se taj humani doprinos vratio prilikom dodjela stipendija iduće godine – rekao je gradonačelnik Novog Vinodolskog Velimir Piškulić na svečanosti potpisivanja ugovora o stipendijama.


Stipendija za učenike iznosi 600 kuna mjesečno. Kod studentskih stipendija Grad je od ove akademske godine povisio iznos s 800 na 1.000 kuna.