MO Jadranovo

Nasipavanje Grabrove i parkiranje prioriteti nove-stare vlasti

Ljiljana Hlača

Za listu koalicije HDZ-HSP AS-HSS-HSLS predvođenu nositeljem Manolitom Matetićem glasovalo je ukupno 249 žitelja Jadranova, za listu SDP-a 113, dok je Nezavisna lista Lucije Polić dobila 46 glasova



JADRANOVO Na izborima za Vijeće Mjesnog odbora Jadranovo najviše glasova dobila je kandidacijska lista koalicije HDZ-HSP AS-HSS-HSLS za koju je glasovalo ukupno 249 žitelja Jadranova, mjesta u kojemu inače živi 500 osoba. Za kandidacijsku listu SDP-a glasovalo je 113 birača, dok je Nezavisna jakovarska lista Lucije Polić dobila 46 glasova. Koalicija HDZ-HSP AS-HSS-HSLS, predvođena nositeljem liste Manolitom Matetićem, tako će u novom sazivu Vijeća Mjesnog odbora imati pet vijećnika, dok su SDP-u pripala dva vijećnička mjesta.


Prvih pet mjesta na pobjedničkoj listi zauzimaju Manolito Matetić (nositelj), Ivan Grbčić, Zoran Brnić, Ana Kalanj i Sanjin Juretić, dok će iz redova SDP-a u novom sazivu Vijeća MO-a Jadranovo biti Lea Knežević i Dijana Lukšić. Tako će se u skladu s rezultatima jučer održanih izbora nastaviti kontinuitet u vođenju mjesta. Naime, prije četiri godine koalicija HDZ-a i partnera je dobila 238 glasova, dok je koalicija SDP-a i partnera dobila 81 glas.


Nova snaga


Manolito Matetić ovom se prilikom zahvalio svim mještanima koji su izašli na izbore i glasali. Posebnu zahvalu je uputio onima koji su dali glas njihovoj listi, kao i mladima koji su im se pridružili i odradili s njima kampanju. – Vesele me mladi jer su oni prepoznali naš put i ubrzo će oni preuzeti brigu o mjestu, a to je garancija da će o Jadranovu imati tko brinuti i u budućnosti – izjavio je Matetić te dodao da su mnogi, na razne načine, pokušali obezvrijediti dosad učinjeno, ali da su rezultati izbora to vrlo brzo opovrgli.

– Nadam se da su naučili da se samo zajedništvom i brigom oko projekata za Jadranovo mogu dobiti simpatije mještana i ponovno povjerenje. Veseli me da ćemo u Mjesnom odboru imati novi zamah i osvježenje vrlo mladih ljudi, a tu mislim na Sanjina, Anu i Leu te nas koji smo zreliji i iskusniji, a sve to garantira elan i novi zamah. Za kraj, veliko hvala i gradonačelniku Crikvenice Damiru Rukavini te našim Jakovarima u gradskim strukturama na bezuvjetnoj podršci koju su dali meni i svim članovima na listi, a to nam je zasigurno i najveća garancija daljnjeg uspjeha i razvoja Jadranova – rekao je Matetić.


Osmišljavanje trga




Glavni prioriteti Mjesnog odbora bit će nasipavanje obale, točnije Uvale Grabrova kako bi se dobio plažni prostor. Taj posao počinje već u rujnu i za to su osigurana sredstava u iznosu od 7,5 milijuna kuna.


– Nakon nasipavanja krenut će se u osmišljavanje prostora za trg na obali. Do početka sezone kupanja ova obala dobit će i javni WC, a u planu je uvesti i naplatu parkinga. Jadranovo je jedino mjesto gdje se ne naplaćuje parking. Stavit ćemo tri rampe na obalu – najavljuje Manolito Matetić. Za sljedeću godinu u planu je i izgradnja rotora kod pumpe na magistrali, a intenzivirat će se razgovori s Primorsko-goranskom županijom kako bi se nešto počelo događati i s tzv. slovenskim domom u Jadranovu koji je prije tri godine pripao Centru za rehabilitaciju Fortica.


– Riječ je o ruševnom objektu koji je na moru, a koji bi mogao biti hotel. Sada je pravo ruglo – kaže Matetić.