Potpora ministarstva

Kreće nova faza uređenja plaže na Bribirskoj obali

Nataša Car



NOVI VINODOLSKI Projektom Uređenje plaže na Bribirskoj obali – V. faza predviđa se uređenje plažnih površina i opremanje osnovnom komunalnom, plažnom i inovativnom opremom. Ukupna vrijednost pete faze iznosi 1.273.962 kuna, a Ministarstvo turizma odobrilo je potporu u iznosu od 560 tisuća kuna.


Grad Novi Vinodolski u rujnu ove godine podnio je prijavu na Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu potpora temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2018. godini kako bi se nastavio projekt uređenja plaže na Obali Petra Krešimira IV., tzv. Bribirskoj obali. Od 2014. do 2018. godine završene su prve četiri faze u sklopu kojih je od ukupno 1.200 metara uređeno oko 570 metara plaže.


Time je dobiven veći sunčališni kapacitet, ulaz u more na više mjesta te je plaža adekvatno opremljena, a osim osnovnih sadržaja opremljena je touch screen terminalom, pametnom klupom, liftom za osobe s invaliditetom i street workout zonom. Uloženo je gotovo 5 milijuna kuna, od čega je gotovo 3 milijuna dalo Ministarstvo turizma.