Rast prihoda

Iza crikveničke hotelske tvrtke je vrlo uspješna godina. Zato su odlučili nagraditi svoje zaposlenike

Biljana Savić

Hotel Omorika jedna je od Jadranovih perjanica / NL arhiva

Hotel Omorika jedna je od Jadranovih perjanica / NL arhiva

Radnicima crikveničkog Jadrana, uz regres za godišnji odmor, isplaćeno je 1.000 kuna božićnice te 2.000 kuna nagrade. U prvih devet mjeseci 2019. godine ukupni poslovni prihodi premašili su 101 milijun kuna, što je povećanje od 22 posto u odnosu na isto razdoblje od godine ranije



CRIKVENICA  Na kraju uspješne poslovne godine radnicima crikveničkog Jadrana, uz regres za godišnji odmor, isplaćeno je 1.000 kuna božićnice te 2.000 kuna nagrade.


Naime, svim zaposlenicima Jadrana, vodeće hotelijersko-turističke tvrtke na crikveničko-vinodolskoj rivijeri, koji su u radnom odnosu tijekom 2019. godine bili najmanje 60 dana, isplaćen je regres za godišnji odmor 50 kuna po danu odmora.


Sve to je, poručuju iz uprave ove hotelske tvrtke, rezultat uspješnog poslovanja kompanije koja je, poslije višegodišnjih problema, od 2018. godine ponovo u poslovnom uzletu.




U prvih devet mjeseci 2019. godine ukupni poslovni prihodi premašili su 101 milijun kuna, što je povećanje od 22 posto u odnosu na isto razdoblje od godine ranije. Posebno je uspješno bilo treće tromjesečje u kojem su prihodi bili 26 posto veći nego u tom razdoblju 2018. godine.


Za takve rezultate, uz povećanje ukupne učinkovitosti, vodstvo tvrtke nagradilo je ljetos zaposlenike s povećanjem plaća za 6 posto te isplatom stimulativnih dodataka od po tisuću kuna za plaće u mjesecima glavne turističke sezone.


– Rast prihoda Grupe Jadran u najvećoj je mjeri rezultat novog investicijskog ciklusa, koji je, s povećanjem konkurentnosti, odnosno povećanjem kvalitete usluga i podizanjem kategorije smještaja u hotelima i kampovima, omogućio povećanje cijena. Iako se i kod nas, kao i u drugima destinacijama na Jadranu, ovog ljeta osjećao manjak gostiju u odnosu na godinu ranije, u prvih devet mjeseci prihodi od smještaja bili su nam 18 posto veći nego u 2018. godini, a prihodi od najma za čak 51 posto. Posebno nam je bio dobar kolovoz, kad je zabilježen porast prihoda od čak 37 posto. U sve to ugrađen je trud naših zaposlenika pa su uz povećanja plaća i nagrade posljedica takvih rezultata – ističe predsjednik Uprave Jadrana Goran Fabris.


Grupa Jadran, koju uz matično crikveničko dioničko društvo čine i Club Adriatic iz Baškog polja te od ljetos i Stolist, upravlja s deset hotela različitih kategorija i tri kampa na području Crikvenice i Makarske u kojima je više od 1.600 smještajnih jedinica, a u kampovima je gostima na raspolaganju više od 1.100 parcela. U obnovu i uređenje objekata do sada je uloženo više od 106 milijuna kuna, a radovi na uređenju objekata se i dalje intenzivno nastavljaju.