Simbol borbe za prava žena

Crikvenički SDP darovao sugrađanke s 300 crvenih karanfila i ulaznicama za koncert

Nataša Car

Foto Nataša CAR

Foto Nataša CAR

Država ne pruža podršku žrtvama za život neovisan od nasilnika, čemu je najbolji dokaz podatak da sudovi oslobode krivnje 30 posto zlostavljača, što smatramo nedopustivim – kaže predsjednik crikveničkog SDP-a Mario Kružić



CRIKVENICA Kako bi obilježila Međunarodni dan žena, gradska organizacija SDP-a Crikvenice darovala je Crikveničanke, ali i poslala snažnu poruku. SDP Crikvenica nije zaboravio na svoje sugrađanke na njihov dan.


Kako bi ih razveselili, na Dan žena darovali su 50 besplatnih ulaznica za koncert Saše Lozara u dvorani Zamet u Rijeci i 300 crvenih karanfila. Crveni karanfili simoliziraju borbu za prava žena pa je to bio iznimno prikladan način za obilježavanje ovog dana. Podsjetili su i da ta borba još traje.


– Čestitajući Dan žena želimo ukazati na činjenicu da je usprkos ratificiranju Istanbulske konvencije stopa ubojstava žena od strane bliskih osoba sve veća, a nasilje sve brutalnije. Također, želimo jasno poručiti da država ne pruža podršku žrtvama za život neovisan od nasilnika, čemu je najbolji dokaz podatak da sudovi oslobode krivnje 30 posto zlostavljača, što smatramo nedopustivim – zaključuje predsjednik crikveničkog SDP-a Mario Kružić.