Booking.com

Crikvenička vila s jednim od najboljih doručaka na svijetu

Anto Ravlić



CRIKVENICA Villu Harmonie u Crikvenici prestižna stranica za rezervaciju smještaja booking.com uvrstila je među najatraktivnije smještajne objekte na svijetu. Booking.com je objavio rezultate »2015 Guest Review Awarda« i poslao priznanja na adrese 280 tisuća smještajnih objekata u gotovo 200 država. U Hrvatskoj je priznanje dobilo gotovo deset tisuća objekata. Izdvojeno je deset vodećih svjetskih objekata koji su dobili posebno priznanje u pet kategorija: Doručak šampiona, Dome, slatki dome, Izvanredna vrijednost, Najbolji domaćin i Najtoplija dobrodošlica. Među njima su i tri objekta iz Hrvatske: apartmani Villa Harmonie Crikvenica u kategoriji Doručak šampiona, Aparthotel Bellevue Trogir u kategoriji Najtoplija dobrodošlica te kuća za odmor Ankora Skradin u kategoriji Najbolji domaćin. 


Kontinuitet


Tako se Crikvenica ponosi jednim od najpoželjnijih smještajnih objekata na svijetu. Više nego dovoljan razlog da vilu sa šest apartmana i četiri sobe u Ulici dr. Ivana Kostrenčića posjete predstavnici TZ Grada Crikvenice i da direktorica TZ-a Marijana Biondić uruči prigodan poklon peteročlanoj obitelji Vukadin.Vukadini žele raditi cijele godine. Mama Suzane i tata Georgije imaju potporu u djeci, kćerima Dunji i Jeleni te sinu Tomi. I u siječnju nema pauze. Nesvakidašnji gosti, dvojica budističkih svećenika iz Njemačke.


– Radimo cijele godine, zimi i nije najisplativije zbog nižih cijena, no bitno je držati kontinuitet. Ako gost dođe u posezoni, možda će se vratiti u sezoni, ističe Georgije Vukadin koji se na turizam prebacio nakon jenjavanja tržišta nekretnina.Na doručku najviše rade Jelena i Tomo. Jelena je od gostiju dobila titulu »vile doručka«, a Tomo u pauzama košarkaških treninga zna skočiti s doručkom i do plaže i poslužiti goste. Pa se dogodilo da dobije napojnicu od 200 eura. Kakav je to čudesni doručak koji je uvrstio Villu Harmonie u probranu svjetsku elitu? – Punjeni omlet sa šunkom i sirom je standard. Idu kava i čaj, nutela, marmelada, med. Paradajz i krastavci dio su dobrog doručka, ali i dekoracija. Mijenjamo kruh, peciva i kroasane. Obavezno je i slatko. Ako nam dođu vegeterijanci, prilagodimo meni. Uglavnom ostavimo tacnu ispred vrata i kasnije pokupimo. Ljudi vole opušteno doručkovati u sobi. Inače, rijetko tko kuha od naših gostiju. Kad gosti pitaju, preporučimo Burin i svi su zadovoljni kvalitetom i odnosom prema gostu, kaže Suzane Vukadin. 

Najviše ocjene


Vukadini su zadovoljni gostima.– Kroz to što nudiš, već radiš selekciju. Vodimo računa o dobrodošlici. Dočekamo ih vinom. I još ćemo širiti dobrodošlicu. Imali smo goste sa svih strana svijeta. Kanađane i Amerikance. Najčešće se radi o ljudima koji su porijeklom iz Poljske i Češke pa im je zanimljiva Europa. Dolazili su nam Brazilci pa 26 djece s koledža iz Minnesote. Zanimljiv je bio par koji je trčao svaki dan. Gospođa ima 69 godina i test je osoba za tenisice Nike. Iz Engleske nam je stigla gospođa koja je bila Playboyeva zečica. Zanimljiv je bio doručak s budistima. Poslužujemo doručak od osam sati, a oni se dižu u pet i to im je već kasno. No, oni imaju posebnu prehranu i klasičan doručak im nije zanimljiv. Zaista, raznovrsni gosti i nikad nije monotono, kažu Suzane i Georgije.U ponudi kuće koja još širi ponudu i uređuje okoliš, koji uključuje parking i garažu, nalazi se i plaža. Vukadini iznajmljuju daske za veslanje, što je primamljivo gostima. Zato se i mogu pohvaliti iznimno visokim prosjekom ocjena odnosno recenzija gostiju. Villa Harmonie trenutno na stranici Booking.com ima prosječnu ocjenu 9,5 na temelju 241 recenzije.