Sudjelovalo 420 plivača

109. MARATON ŠILO – CRIKVENICA Najbrži Grgo Mujan i Antonia Buličić iz Splita

Nataša Car

Najbrži u muškoj konkurenciji / Snimila Nataša CAR

Najbrži u muškoj konkurenciji / Snimila Nataša CAR

Dvadesetogodišnji Grgo Mujan u cilj je ušao nakon 39 minuta i 51 sekundu. Samo 5 sekundi nakon njega stigao je Talijan Andrea Crevatin, a s vremenom 40:04 Slovenac Rok Pečar zauzeo je 3. mjesto. U kategoriji žena prva je stigla 18-godišnja Antonia Buličić iz Splita za 45 minuta i 44 sekunde, njena sugrađanka Ivana Prižmić je s vremenom 46:13 zauzela drugo mjesto, a Talijanka Silvia Canazza je s vremenom 48:34 treća



CRIKVENICA/ŠILO  Najbrži na ovogodišnjem, 109. plivačkom maratonu Šilo – Crikvenica, na kojem je sudjelovalo 420 plivača iz 13 zemalja, i u muškoj i u ženskoj kategoriji bili su članovi KDP-a Split, Grgo Mujan i Antonia Buličić.


Maraton je kao i svake godine privukao velik broj navijača na Gradsko plivalište u Crikvenici, a bodovao se i za Cro Cup u kojem je sudjelovalo 70-ak plivača.


Dobra utrka


Najbrži, 20-godišnji Splićanin Grgo Mujan, u cilj je ušao nakon 39 minuta i 51 sekundu. Samo 5 sekundi nakon njega stigao je Talijan Andrea Crevatin, a s vremenom 40:04 Slovenac Rok Pečar zauzeo je 3. mjesto.




U kategoriji žena prva je stigla 18-godišnja Antonia Buličić za 45 minuta i 44 sekunde, njena sugrađanka Ivana Prižmić je s vremenom 46:13 zauela je drugo mjesto, a Talijanka Silvia Canazza je s vremenom 48:34 treća.


Maraton Šilo-Crikvenica: Cilj u Crikvenici / Snimila Nataša CAR


Maraton Šilo-Crikvenica: Cilj u Crikvenici / Snimila Nataša CAR



– Utrka je bila jako dobra, uvjeti su bili nepredvidivi, na početku dosta mirno more, a na sredini je bilo dosta teško. Konkurencija je bila jako dobra, svi smo se borili do samoga kraja. Presudilo je zadnjih 200 metara i tu sam najbolje izreagirao, rekao je apsolutni pobjednik kojem je ovo treći put da je osvojio prvo mjesto na ovom maratonu.


Najbolja plivačica u ženskoj konkurenciji dobro je znala što je očekuje i nije iznenađena svojim rezultatom.- Utrka nije bila teška, mogu reći da sam očekivala prvo mjesto jer na hrvatskim utrkama sam uvijek prva.


Grupa je pukla odmah na početku, uspjela sam se priključiti muškima i s njima sam na kraju i završila, rekla je djevojka koja je na maratonu sudjelovala četiri puta, a od toga je tri puta bila druga i ovaj put prva.


Od 42 Crikveničana najbolji su bili Ivan Peko Lončar koji je stigao za 47 minuta i 3 sekunde i Noa Pahlić koja je rutu preplivala u 56 minuta i 44 sekunde.U muškoj konkurenciji do 15 godina najbolji su bili Robert Djukić, Ivan Peko-Lončar i Damian Gardašanić.


Ukupno treći Pečar prvi je u kategoriji od 16 do 19 godina, drugi je Jakov Igrec, treći Edi Hadžić. Muja i Crevati zauzeli su i prva dva mjesta unutar kategorije od 20 do 29 godina, a treći je Luka Dumančić.


Od 30 do 39 najbolji su Marco Urbani, Marco Scailotto i Robert Povšić, od 40 do 49 Andrej Pribac, Aljoša Pribac i Bruno Mažuranić, od 50 do 59 Goran Popović, Sven Troskot i Marijan Matuzović, a u kategoriji 60+ Rosario Cuce, Bojan Rak i Sandro Vidmar.


Maraton Šilo-Crikvenica / Snimila Nataša CAR


Maraton Šilo-Crikvenica / Snimila Nataša CAR



Ženska konkurencija


U konkurenciji žena, do 15 godina najbolje su bile Lana Punek, Nina Jokić i Noa Pahlić.


Buličić i Prižmić zauzele su prva dva mjesta i u kategoriji od 16 do 19 godina, a treća je Melissa Čigir. Od 20 do 29 godina najbolje su Sara Brajković, Mia Šestan i Tadeja Moravec, od 30 do 39 Gloria Bacchin, Letizia Gelsomini i Paola Germani, u kategoriji od 40 do 49 Silvia Canazza je prva, Sanja Demut druga, Ines Najvirt treća, a od 50 do 59 prva je Patricia Alberini, druga Daniela Simonich, a treća Zrinka Kolega.


Maraton šilo-Crikvenica: Ovogodišnji maratonci / Snimila Nataša CAR


Maraton šilo-Crikvenica: Ovogodišnji maratonci / Snimila Nataša CAR



Mali znakovi pažnje dodijeljeni su i najstarijem sudioniku, 78-godišnjem Longinu Sošiću, najmlađoj natjecateljici 9-godišnjoj Crikveničanki Loreni Perici, sudioniku pod rednim brojem 109 Lorenzu Pecorelli te plivačima iz najudaljenije zemlje Leandru i Lindsay Le Roux iz Južnoafričke Republike.


Maraton Šilo-Crikvenica: Brojni navijači na rivi u Crikvenici / Snimila Natapa CAR


Maraton Šilo-Crikvenica: Brojni navijači na rivi u Crikvenici / Snimila Natapa CAR