Zabavno i sadržajno

Zimski vikend u G. kotaru: Od skijanja i sanjkanja, do biciklizma i Noći muzeja

Marinko Krmpotić

Foto: Marinko Krmpotić

Foto: Marinko Krmpotić

Od skijanja, sanjkanja, biciklizma, skijeringa, nogometa do Noći muzeja



DELNICE Završni vikend siječnja Goranima i njihovim gostima donijet će, zahvaljujući stabilnom hladnom vremenu, puno zanimljivih sadržaja vezanih uz zimske sportove. Baš zahvaljujući tom vremenu s radom su počela skijališta i sanjkališta u Mrkoplju, Delnicama i Tršću, a sanjkalište u Kupjaku i ledena klizačka dvorana u Delnicama rade već od početka siječnja.


Štoviše, u ponudi je i niz zanimljivih manifestacija pa će tako u subotu na skijalištu Čelimbaša u Mrkoplju zahvaljujući TZO Mrkopalj od 11 sati biti moguće sudjelovati u priredbi Sanjkanje pod maskama dio koje će uz sanjkanje biti i radionice maski za djecu i odrasle, a dobru zabavu jamče i brojne nagrade – za prva tri mjesta, za najstarijeg i najmlađeg sudionika, naj par, najkreativniju masku, naj obitelj, te naj maškaranu skupinu. Svima kojima u Mrkoplju ne bude dovoljno sanjkanja moći će se sanjkati u Skradu na prvoj sanjkaškoj utrci tog mjesta koju priređuje TZO Skrad, odnosno u Delnicama na stazi Potok od 17 sati ogledati u noćnom sanjkanju kojeg priređuje Udruga Zdolanski kraj Potok i TZG Delnice.


Subota nudi i atraktivnu snježnu mountain bike utrku i klasičnu utrku. Obje utrke organiziraju zajedno Generator j.d.o.o. i TZG Delnice, a oba je dana start ispred Radničkog doma Delnice točno u podne. U subotu za bicikliste, u nedjelju za trkače, a svih zajedno u ta se dva dana očekuje oko 250. Ako vam sanjkanje i snježna mountain bike utrka ne nude dovoljno adrenalina, onda treba »skočiti« do Ravne Gore gdje Autoklub »Ravna Gora« priređuje natjecanje u skijeringu. Prva vožnja na stazi nedaleko od nogometnog igrališta počet će u 12.30, a druga u 14.30 sati.




Subota i nedjelja nose i brojne malonogometne užitke u završnom dijelu turnira »Tin Grgurić« koji će u Domu sportova Delnice okupiti starijie pionire, juniore i juniorke, a svi koji osim sporta žele i drugačije sadržaje moći će se u subotu uključiti u Noć muzeja u Brodu na Kupi i Brod Moravicama uz obilazak kulturno-povijesnih znamenitosti tog područja.