Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 1
Sutra: 12° 12° 1
19. studenoga 2019.
Od Broda na Kupi do Karlovca

foto Zadivljujuća ljepota prirode: Prepuna dojmova sa svoje avanture javila nam se kajak ekipa Croatian Waya

foto Cro way
foto Cro way
Autor:
Objavljeno: 1. rujan 2018. u 13:59 2018-09-01T13:59:23+02:00

Ideja Croatian Way  je predstavljanje prirodnih ljepota pet hrvatskih županija (Zagrebačka, Karlovačka, Primorsko-goranska, Ličko-senjska i Istarska), a Saša Kajfeš, idejni je tvorac projekta

Jučer je bilo prekrasno! Preplavljeni različitim emocijama, svjedočili smo tihim i mirnim mjestima gdje su nam društvo pravile skupine čaplji i pataka, kao i mjestima gdje je rijeka od nas tražila potpunu koncentraciju stavljajući pred nas izazove u obliku svojih brzaca. Bili smo iskreno sretni! Danas nas čeka puno veći izazov i to čak 30 kilometara rijeke po kišovitom vremenu, a sam Bog zna gdje ćemo napraviti kamp, javila nam se Cro-Way kajak ekipa koja je prvi dan prošla put od Turke do Broda na Kupi.

Ideja Croatian Way  je predstavljanje prirodnih ljepota pet hrvatskih županija (Zagrebačka, Karlovačka, Primorsko-goranska, Ličko-senjska i Istarska), a Saša Kajfeš, idejni je tvorac projekta.

– Cilj je jednostavan i glasi – od Broda na Kupi do Karlovca stići kajakom! Krenuli smo u podne 31. kolovoza s graničnog prijelaza u Brodu na Kupi, a put će trajati 6-7 dana! 

GOPR0020
Croatian Way: Od Broda na Kupi do Karlovca kajakom

Kajak znalci iz Gorskog toka osigurali su čamce, ronilačka odijela, kacige i bačve za pohranu stvari da se ne smoče. Dnevno ćemo prelaziti od 20 do 25 kilometara što je ritam povoljan za svakoga. Dakle, nije tu riječ o teškom avanturizmu, već o putu koji prosječan čovjek može bez problema savladati, a uz to će doživjeti iskonsku ljepotu prirode, kakvu je teško doživjeti svaki dan jer ćemo voziti po predjelima koji su ne samo automobilima, već i pješacima nedostupni ili teško dostupni. Iz gotovo alpskog područja i kanjona Kupe polako ćemo se spustiti prema »maloj Toskani«, vinorodnom području oko Karlovca i siguran sam da ćmo uživati, a vjerujem da će se neki uvjeriti u istintost one lijepe izreke po kojoj na putu u nepoznato pronalaziš sebe – govori Kajfeš, dodajući kako je kajak tura od Broda na Kupi do Karlovca dio projekta Croatian Way.

Cro Way

Cro Way

Prva faza rada projekta Croatian Way vezana je uz stvaranje turističkih ruta koje od zagrebačkog područja vode preko Karlovačke, Ličko-senjske i Primorsko-goranske županije do Istarske. Prvi korak bilo je vrlo uspješno pješačenje/planinarenje od Zagreba do vrha Učke realizirano krajem travnja i početkom svibnja. Drugi je korak ova kajak avantura, a tijekom rane jeseni bit će realizirana i biciklistička te najvjerojatnije i bikerska tura. Uz to, bit će ponovljena pješačko/planinarska tura koja je izazvala veliku pažnju pa se javio interes za njenim ponavljanjem!

Uz promociju kraja i privlačenja turista na područje ovih pet županija, želja nam je pokazati i ljudima koji žive uz područja koja prezentiramo – u ovom slučaju uz Kupu od Broda na Kupi do Karlovca – kako se treba okrenuti turizmu, iznajmljivanu smještaja i ostalim aktivnostima vezanim uz turizam – rekao je Kajfeš.  

Cro Way

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.