Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
7. travnja 2020.
Misle na vrijeme nakon pandemije

Vrbovsko u procesu nabave sjemenskog krumpira za svoje potrebe, ali i građane

Dražen Mufić, Foto: M. KRMPOTIĆ
Dražen Mufić, Foto: M. KRMPOTIĆ
Autor:
Objavljeno: 24. ožujak 2020. u 9:43 2020-03-24T09:43:58+01:00

Građanstvu koje je i do sada na svojim poljoprivrednim zemljištima uzgajalo poljoprivredne kulture, Grad predlaže da s tim aktivnostima nastave, ali i da unaprijede sadnju većim količinama i na većim površinama

VRBOVSKO - Originalan način pristupa opasnostima koje nosi pandemija koronavirusa bilježimo u Vrbovskom gdje je Grad putem javnih medija mještanima uputio nesvakidašnju preporuku vezanu uz – sadnju krumpira! Između ostalog u preporuci piše: »Zbog novonastale situacije uzrokovane koronavirusom, koja će vrlo vjerojatno potrajati određeno vrijeme, možemo očekivati da će cijene prehrambenih proizvoda porasti, a možda dovesti i do ograničenja kupnje određenih prehrambenih artikala.
Zbog toga, Grad Vrbovsko predlaže svojim građanima da razmotre mogućnost sadnje poljoprivrednih kultura, posebno krumpira, koji se vrlo lako uzgaja te dobro uspijeva u našem podneblju.

Građanstvu koje je i do sada na svojim poljoprivrednim zemljištima uzgajalo poljoprivredne kulture predlažemo da s tim aktivnostima nastave te unaprijede sadnju u većim količinama i na većim površinama.

Građanstvu koje ne raspolaže vlastitim poljoprivrednim površinama koje bi mogli koristiti za sadnju preporučenih kultura, sugeriramo da stupe u kontakt s vlasnicima koji raspolažu većim zemljišnim površinama radi njihova ustupanja, a isključivo radi obrađivanja u navedene svrhe.

Grad Vrbovsko će putem svojih raspoloživih službi također pristupiti sjetvi i sadnji poljoprivrednih kultura, poglavito krumpira, na većim poljoprivrednim površinama s ciljem proizvodnje većih prinosa isključivo za potrebe javne kuhinje te prehrane u školama i vrtiću. Sukladno navedenom Grad Vrbovsko je već poduzeo mjere vezane uz nabavu sjemenskog krumpira koji će, u ograničenim količinama, biti dostupan i građanstvu«, piše u preporuci koju, ističe gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić, nikako ne treba shvatiti kao zabrinjavajuću i alarmantnu.

– To je jednostavno mjera kojom svatko od nas može na koristan način pridonijeti u poboljšanju kvalitete i sigurnosti vlastite obitelji u vrijeme pandemije koronavirusa, kao i u vremenima nakon toga. Početne reakcije su odlične i već smo zabilježili niz poziva ljudi koji su spremni uključiti se u ovaj projekt. Naravno, Grad Vrbovsko pomoći će koliko god to bude moguće, a i sami ćemo zasaditi određenu količinu krumpira koja će biti namijenjena socijalno ugroženijem dijelu stanovništva, školama i vrtićima, najavio je gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.