Delnička manifestacija

Unatoč kiši Proljetni sajam i Smotra Goranskih nadjeva oduševili posjetitelje

Danijela Pleše

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Za najmlađe, te zapravo cijele obitelji, ispred Radničkog doma organizirane su bile razne igre poput boćanja, loptanja, skakanja u vrećama, povlačenje konopa čime su najzadovoljniji bili najmlađi. Unutrašnji dio Radničkog doma krio je mnoge izlagače kako iz Gorskog kotara tako i uže okolice kod kojih se  moglo probati te kupiti razne domaće autohtone proizvode



Unatoč najavljenom kišnom vikendu u Gorskom kotaru ipak je u subotnje jutro provirilo i malo sunca na oduševljenje onih koji su se odlučili do Delnica na Proljetni sajam vlakom Zeko Expressom s polaskom iz Rijeke ili drugim načinom do mjesta održavanja sajma u Radničkom domu u Delnicama.


Snimio Vedran KARUZA


Snimio Vedran KARUZA



Kroz razne zabavne sadržaje i aktivnosti namijenjene za najmlađe posjetitelje, no i one veće posjetitelji su mogli kvalitetno provesti vrijeme u Delnicama što nam je potvrdila i Jelena Holenko iz obrta Lynx &Fox –  specijaliziranog za turističke obilaske po Gorskom kotaru.


Proljetni sajam u Delnicama, snimio Vedran KARUZA


Proljetni sajam u Delnicama, snimio Vedran KARUZA




Proljetni sajam te 10. Smotru Goranskih nadjeva organizirao je uspješno Grad Delnice, u suradnji s TZ Delnice te Lynx&Fox, unatoč skeptično najavljenom kišnom vikendu. No, vlak koji je pristigao sa 300 posjetitelja iz Rijeke ipak je dočekalo sunce te animatori odjeveni u životinje poput vepra, lisice, ježa koji su ih proveli kroz Delnice sve do mjesta održavanja sajma.Za najmlađe, te zapravo cijele obitelji, ispred Radničkog doma organizirane su bile razne igre poput boćanja, loptanja, skakanja u vrećama, povlačenje konopa čime su najzadovoljniji bili najmlađi. Unutrašnji dio Radničkog doma krio je mnoge izlagače kako iz Gorskog kotara tako i uže okolice kod kojih se  moglo probati te kupiti razne domaće autohtone proizvode.


Proljetni sajam u Delnicama, snimio Vedran KARUZA


Proljetni sajam u Delnicama, snimio Vedran KARUZA


 Pravo blago krilo je nekoliko štandova vrijednih žena koje su sudjelovale na desetoj Smotri Goranskih nadjeva gdje je bila moguća degustacija goranskog nadjeva, kolača, kuglofa te slatkoga kruha.Upitati se moglo za recept tradicionalnog goranskog nadjeva koji se jede za Uskrs. Velika zahvala ide i Dariu Zetoviću iz Planinarskog doma »Hajdova hiža« koji je pripremio grah za posjetitelje s obzirom da je radi kiše koja nas je odjednom zatekla otkazana priprema kotlića. 


Proljetni sajam u Delnicama, snimio Vedran KARUZA


Proljetni sajam u Delnicama, snimio Vedran KARUZA


– No, unatoč kiši koja nas je prekinula, sajam je protekao savršeno što se najbolje vidjelo na zadovoljnim licima posjetitelja te osmjesima najmlađih kada smo ih otpratili na vlak, nazad prema njihovim domovima – kazala je jedna od organizatorica Jelena HolenkoProgram sajma bio je bogat i izvođačima. Stoga su pozornicu zauzeli KUD »Ulika« Fažana, Delnički  zbor, Društvo sportske rekreacije » Marigold«, Limena glazba Delnice, Klapa Ris te mnogi drugi. Razgledati se mogla i izložba te demonstracija slikanja  lokalnog goranskog umjetnika Damjana Kovača te sudjelovati u nekoj od radionica Prirodoslovnog muzeja Rijeka. Sve u svemu, Proljetni sajam organiziran u Delnicama pokazao je da je vrijedan posjete.