Sjećanje

Turnir Tin Grgurić: Delinice četiri vikenda mjesto dobre zabave i malog nogometa

Marinko Krmpotić

Glavni organizator turnira na kojem će nastupiti oko 1.100 malonogometnih igrača i igračica svih uzrasta u najmanje 115 ekipa je Škola nogometa HNK-a »Goranin«



U iduća četiri vikenda na sve uglednijem međunarodnom turniru »Tin Grgurić« nastupit će najmanje 115 malonogometnih ekipa što znači da će u idućih mjesec dana minimalno 1.100 malonogometnih igrača i igračica svih uzrasta nastupiti u delničkom Domu sportova na utakmicama koje će se odigravati u znak sjećanje na tragično preminulog mladog delničkog nogometaša.


Glavni organizator turnira je Škola nogometa HNK »Goranin« u čije ime trener Marin Jerković ističe kako će se na četvrtom izdanju prvi put natjecanje odvijati u čak devet kategorija – od najmlađih morčića pa do veterana.



Zadovoljstvo turnirom koji je prerastao u četverodnevno malonogometno druženje ističe i Zlatko Grgurić, otac pokojnog Tina i vlasnik istoimenog kafića koji smatra kako je riječ o sportsko-turističkom sadržaju koji daje sve bitniji i značajniji doprinos delničkom turizmu.




»Svaki od četiri iduća vikenda punit će sudionicima i gostima turnira smještajne kapacitete, kafiće i restorane, posebno je gužva onih vikenda kad igraju morčići i kadeti jer njih obično prate roditelji pa su onda Delnice pune i koristi imaju svi koji se bave ugostiteljstvom i turizmom«, rekao je Grgurić.



Raste broj prijava


»Sadašnji broj od 115 prijavljenih ekipa sigurno će još narasti što nas raduje, ali predstavlja i dodatan organizacijski problem pa me je strah da ćemo morati početi i odbijati one koji se kasnije prijave. Koliko zanimanje za turnir raste vidi se baš iz broja prijava. Prije četiri godine počeli smo s 14 ekipa, godinu potom imali smo 52, prošle godine 87 i sada minimalno 115. Prvi put uz Hrvatsku i Sloveniju (sedam ekipa) imamo i tri prijavljene momčadi iz Bosne i Hercegovine. Najveći je interes za nastup u kategorijama mlađih i starijih morčića gdje je već sada imamo čak 38 prijava. Zanimljivo je i to da prvi put ove godine mi nismo nikoga morali zvati da se prijavi, već su svi zvali nas i prijavljivali se!«, govori Jerković dodajući kako u direktnim radovima organizacije sudjeluju on Ivica Markovčić, Stipe Grevinger i Goran Rački, a sponzorsku pomoć pružili su Primorsko-goranska županija, Grad Delnice, Planinski centar Petehovac, Dental studio Rački, Caffe bar »Tin«, Gumiservis Bolf, Tvornica vode »Coistella« iz Fare, GSC Delnice, Pilana Gec, Montinvest, Nogometni savez PGŽ, Trgovine Valentin, TZ grada Delnica i Radio Gorski kotar.


Svi zajedno, ističe Stipe Grevinger, potrudit će se da Delnice u iduća četiri vikenda budu mjesto dobre zabave i malonogometnih susreta: »Drago nam je što su među sudionicima jake škole nogometa iz Rijeke, Zagreba, Istre, Karlovca i Slovenije, kao i mladi uzrasti niza hrvatskih nogometnih klubova. Cjelodnevna ulaznica za svaki vikend je 10 kuna i sudjeluje u nagradnom izvlačnju koje donosi vrijedne nagrade. Prihod od ulaznica namijenjen je Školi nogometa HNK »Goranin«, ponajprije najmlađim uzrastima, a ove godine prvi ćemo put imati i igraonice stolnog nogometa za najmlađe, dok za sudionike i dalje vrijedi pravilo da mogu besplatno koristiti bazen i klizalište pa poručujemo svima da uz dres i tenisice obavezno uzmu kupaće!«, rekao je Grevinger zahvalivši internet stranici Dječji nogomet koja redovno prati turnir.


Seniori i veterani


Turnir ovog vikenda otvara 16 seniorskih ekipa koje će ove subote odigrati svoje utakmice te osam veteranskih koje će to učiniti u nedjelju kad će u 17 sati biti odigrana i revijalna utakmica delničkih nogometaša okupljenih u sastav »Tin« s igračima selekcije sveučilišne futsal reprezentacije Grada Zagreba koju mahom čine hrvatski futsal reprezentativci. Tjedan dana kasnije (20. i 21. siječnja) bit će održan atraktivni turnir mlađih (2009. godište i mlađi) te starijih morčića (2007. godište i mlađi). Trećeg tjedna (27. i 28. siječnja) na redu je turnir mlađih (2005, odište i mlađi) te starijih (2003. i mlađi) pionira, a prvog vikenda veljače (3. i 4. veljače) svoje će utakmice igrati djevojke (2000. godište i mlađe), juniori (1999. godište i mlađi) te kadeti (2001. godište i mlađi). Kotizacija za seniorske ekipe je 800 kuna, a za ostale 500 kuna. Pobjednik seniorskog natjecanja osvojit će novčanu nagradu od 5.000 kuna, novčane nagrade predviđene su i u juniorskom te uzrastu veterana, a posebna nagrada predviđena je i za ženske ekipe. Za sve sudionike osigurana je hrana i piće, besplatno korištenje bazena i klizališta te popust u pizzeriji Scorpion.