Mamula: Za sufinanciranje programa Grada Vrbovskog 224.500 kuna iz županijskog proračuna



“Županijski stožer civilne zaštite od samog početka epidemije vrlo je promptno reagirao, donoseći preporuke koje su već nakon dan ili dva donosili u Nacionalnom stožeru, što pokazuje da su pravilno procjenjivali razvoj situacije, a svojim preporukama najvjerojatnije i potencirali donošenje odluka nacionalne razine, rekao je zamjenik župana Petar Mamula komentirajući aktualnu situaciju oko epidemije korona virusom koja je prema najnovijim podacima za PGŽ bez naznaka uzlazne putanje”, priopćeno je iz Županije.
“Već sada postaje jasno da će posljedice ove pandemije u ekonomskom smislupromjeniti živote i funkcioniranje svih naših građana, a posljedično tome i uprava i javni servisi će morati prilagoditi svoje funkcioniranje.


 


No život neće stati i s razine upravnih tijela Županije donose se sve bitne odluke. Tako smo na Kolegiju župana donijeli nekoliko odluka o raspodjeli sredstava jedinicama lokalne samouprave.Jedna od njih je sufinanciranje programa programa pomoći u ukupnom iznosu od 210.000,00 kuna. U situaciji epidemije korona virusom ovakav oblik organizirane pomoći, uz dodatno aktiviranje volontera Crvenog križa izuzetno je bitan jer postoji jako puno staračkih domaćinstava, pogotovo u Gorskom kotaru kojima treba osigurati redovnu dostavu namirnica i lijekova uz sve ostale oblike pomoći koja se kroz ovaj program pruža starim i nemoćnima u njihovim domovima. Gradu Vrbovsko taj će se program sufinancirati s 50.000 kuna, Delnicama i Čabru s po 25.000 kuna, a goranskim općinama koje također imaju takav oblik organizirane pomoći po 10.000 kuna, ističe Mamula. Dodaje da je donijeta i odluka o raspodjeli ukupno 450.000 kuna za subvencioniranje pružanja usluga županijskog linijskog javnog cestovnog prijevoza putnika od čega Gradu Vrbovsko iznos od 106.500,00. Također će ukupni iznos od 450.000 kuna biti raspoređen goranskim gradovima i općinama kao pomoć za održavanje javnih i nerazvrstanih cesta. Konkretno Gradu Vrbovsko 45.000 kuna za prijavljeni projekt asfaltiranje ceste, parkirališta i nogostupa na području MO Gomirje.“Sufinanciranje posebnih oblika turizma još je jedan od programa koje financiramo svake godine, a kod ovog programa u Vrbovskom govorimo o sredstvima za potporu sada već tradicionalne Bundevijade, manifestacije koja je postala ne samo regionalno, već bih rekao i nacionalno prepoznatljiv brend. Za te potrebe smo izdvojili 380.000 kuna od čega za Bundevijadu TZ Grada Vrbovskog 23.000,00 kuna. Svi se nadamo da će se ova epdiemija uspješno zaustaviti u što skorije vrijeme i da će opet oživjeti goranski, ali i ukupni turizam u Hrvatskoj, kaže Mamula”, navodi se u priopćenju.




Novi list pratite putem aplikacija za AndroidiPhone/iPad ili Windows Phone.