Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 2° 1
Sutra: 2° 2° 1
21. siječnja 2020.
Projekt Brights

KEVIN MALNAR U BELGIJI Najbolja digitalna priča dolazi iz Prezida

Kevin i mentorica Tanja Šebalj-Kocet u Bruxellesu
Kevin i mentorica Tanja Šebalj-Kocet u Bruxellesu
Objavljeno: 26. listopad 2018. u 21:45 2018-10-26T21:45:00+02:00

 Teme digitalnih priča vezane su uz socijalnu inkluziju, kulturnu raznolikost, održiv razvoj, ljudska prava i rodnu ravnopravnost

PREZID Kevin Malnar iz Prezida, učenik Osnovne škole »Petar Zrinski« iz Čabra, hrvatski je pobjednik projekta Brights, što ga je pokrenula udruga All Digital sa sjedištem u Belgiji, a koja predstavlja organizacije članice koje rade na poboljšanju digitalnih vještina diljem Europe.

Osim Hrvatske, u projektu su sudjelovale i Italija, Grčka i Belgija. Projekt što se provodi sufinanciranjem Europske komisije kroz program Erasmus+ omogućuje osposobljavanje učitelja za stvaranje digitalnih priča sa svojim učenicima. Teme digitalnih priča vezane su uz socijalnu inkluziju, kulturnu raznolikost, održiv razvoj, ljudska prava i rodnu ravnopravnost.

Malnar je između 142 prijavljene digitalne priče u Hrvatskoj pobijedio sa svojom pričom »Meni je sve to isto…«. Budući da živi u Prezidu, na samoj granici sa Slovenijom, ispričao je koliko ga smeta granica i bodljikava žica između Slovenije i Hrvatske te kako to ometa njegov odnos s rodbinom iz Slovenije.

U stvaranju priče vodila ga je učiteljica informatike Tanja Šebalj-Kocet koja je s njim bila u Bruxellesu na dodjeli nagrade.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.