Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
7. prosinca 2019.
Novi šef Kluba 138. brigade u Skradu

Goranski risovi: Crnković predao mandat Vlastimiru Arbanasu

Skupština skradske podružnice Kluba 138. brigade Goranski risovi imala je izborni karakter / Foto V. PINTAR
Skupština skradske podružnice Kluba 138. brigade Goranski risovi imala je izborni karakter / Foto V. PINTAR
Autor:
Objavljeno: 28. veljača 2014. u 12:19 2014-02-28T12:19:10+01:00

Načelnik Općine Skrad Damir Grgurić istaknuo je kako će Općina pomagati u radu udruzi kojoj i sam pripada te kako će se u Skradu postaviti spomenik u čast svih branitelja 

SKRAD Nakon dvogodišnjeg mandata Josipa Crnkovića, za novog predsjednika skradske podružnice Kluba 138. brigade Goranski risovi izabran je Vlastimir Arbanas te dva potpredsjednika, Davor Ribić i Josip Crnković. 

   Nakon pozdrava domovini, himne i minute šutnje za pale branitelje, skupštinu je otvorio dosadašnji predsjednik Josip Crnković pozdravivši prisutne branitelje, goste iz Delnica i Vrbovskog te članove Predsjedništva Brigade pod vodstvom Davorina Grenka.

U izvješću o radu naveo je da podružnica broji 72 člana, od kojih većina aktivno sudjeluje u radu. Članovi Podružnice sudjelovali su u sportskim igrama u Ravnoj Gori, aktivno su sudjelovali u obilježavanju značajnijih datuma, kako brigade tako i općine Skrad, obilježen je dan osvajanja vojarne u Delnicama te uređeno spomen-obilježje skradskog branitelja Josipa Blaževića Blaža u Ljuštinama.

Na kraju se Crnković zahvalio članovima na suradnji kao i Općini Skrad na potpori u aktivnostima i radu podružnice. 

   U planu rada za 2014. godinu, koji je iznio novi predsjednik, planira se socijalna, pravna i ostala briga o članovima, zatim postavljanje spomenika braniteljima u Skradu, sudjelovanje u domovinskim proslavama branitelja te sportskim igrama... 

   Članovima skradske podružnice obratili su se Tomislav Vučić, predsjednik kluba 138. brigade iz Delnica koji je rekao kako Klub treba nastaviti s dosadašnjim aktivnostima u okupljanju branitelja te pomoći općinama i gradovima Gorskog kotara u borbi za pravedan status Gorana. 

   Miljenko Balen, zapovjednik 138. brigade istaknuo je kako u Skradu treba ove godine riješiti, izgraditi i otvoriti spomen-obilježje jer je iz Skrada 138. brigada krenula na ličku bojišnicu, dok je Željko Sokol navijestio humanitarnu manifestaciju »Spasimo Gorski kotar« u travnju. 

   Načelnik Općine Skrad Damir Grgurić istaknuo je kako će Općina pomagati u radu udruzi kojoj i sam pripada, kako će se u Skradu postaviti spomenik u čast svih branitelja te da će se zajedno s ostalim goranskim općinama i gradovima boriti za novi Zakon o Gorskom kotaru, koji će pomoći i lokalnim samoupravama i građanima koji tu žive. »Mi smo u fazi izumiranja, a ne oporavka. Statistike dovoljno govore«, zaključio je Grgurić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.