Zanimljiva zeleno-plava tura

Druženje na dva kotača uz blagoslov motora

Marinko Krmpotić

Skupno fotografiranje iznad Lokava / Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Skupno fotografiranje iznad Lokava / Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Start je bio u Ičićima pa se preko Rijeke i Čavala vozilo do Lokava, a zatim do Ravne Gore. Sudionici su počašćeni u prostorijama Moto kluba Mountain Riders iz Delnica, a motori su blagoslovljeni u crkvi u naselju Marija Trošt



DELNICE Uz nazočnost članova sedam moto klubova s područja Primorsko-goranske županije održana je prva županijska vožnja s blagoslovom motora.


Organizatori ovog zanimljivog događanja bili su Moto kluba Mountain Riders iz Delnica i  Moto kluba Seahorses iz Opatije, a uz njih su poziv na uživanju u vožnji zeleno-plavom županijom prihvatili još i Fluminense Riders MC  – Rijeka, MK Griffons Krk – Support MC Fluminense Riders, MK Goranski Vukovi – Čabar, MK Lošinj, MK Rab, MK Iron Dogs – Rijeka, dok su kao gosti i prijatelji u vožnji sudjelovali i prijatelji i bajkeri iz MK Vukovar i MD Belokranjc (Slovenija).


Danijel Kezele, čelni čovjek delničkih Mountain Ridersa, kaže da je domaćin okupljanja u jutarnjim satima bio Caffe bar Calypso u Ičićima.




– Nakon tog ugodnog jutarnjeg druženja krenuli smo kroz Rijeku do Čavala te prema Mrzloj Vodici gdje smo nakratko zastali i uživali u krajoliku šume i jezera. Uslijedila je vožnja kroz Gorski Raj do Lokava gdje se održalo skupno fotografiranje okupljenih u režiji Foto studija Magdalena. Nakon slikanja vožnja se nastavila preko Sopača do Mrkoplja, Starog Laza i Ravne Gore gdje je uslijedila jos jedna okrijepa uz piće i hranu. Nakon te stanke krenulo se starom cestom do Delnica, tj. do klupskih prostorija našeg kluba gdje su takoder svi počašćeni laganim aperitivom. Poslije toga uslijedio je đir do naselja Marija Trošt gdje je u crkvi Majke Božje Utješiteljice održana sveta misa i 6. blagoslov motora. Kao i svake godine, pridružili su nam se i žitelji Marije Trošta koji su za sve nazočne organizirali kolače i prekrasan domjenak na kojem smo im jako zahvalni kao i velečasnom Tadiji Tomkiću koji uvijek s velikom radošću i razumijevanjem podržava ovu manifestaciju – rekao je Kezele.


Dodao je da je druženje potom nastavljeno i dovršeno u klupskim prostorijama Ridersa, a druženje je bilo toliko dobro da su svi sudionici odlučili ponoviti ga i naredne godine, što znači da bi ova zeleno-plava moto bike vožnja mogla postati tradicionalni ulaz u sezonu ljubitelja vožnje na motorkotačima.