Generalna proba

Croatia open uvertira za Svjetsko prvenstvo u sanjkanju na kotačima

Marinko Krmpotić

Foto: : SK LOKVE

Foto: : SK LOKVE

Svjetsko prvenstvo u sanjkanju na kotačima u Lokvama će biti održano od 23. do 25. kolovoza, a očekuje se dolazak najmanje 60 natjecatelja te 100-tinjak osoba u njihovoj pratnji



LOKVE – Sledding Croatia Open, natjecanje u sanjkanju na kotačima održano na stazi »Jezero« iznad Lokvarskog jezera bilo je odlična generalna proba za Svjetsko prvenstvo u sanjkanju na kotačima koje će od 23. do 25. kolovoza biti održano u Lokvama. Nastupilo je 25 natjecatelja iz Austrije, Slovenije i Hrvatske, a staza je, ističe Ratko Vičević, predsjednik Sanjkaškog kluba »Lokve«, potvrdila sve svoje kvalitete.


– Poslužilo nas je i lijepo vrijeme, a najbitnije je da natjecatelji nisu imali nikakvih prigovora. Mi smo, naravno, vidjeli što još treba dodatno poboljšati i urediti i svakako ćemo to i učiniti kako bismo utrke Svjetskog prvenstva dočekali potpuno spremni. Očekujemo dolazak minimalno šezdeset natjecatelja iz Austrije, Slovenije, Švicarske, Italije, Njemačke i Slovačke te Hrvatske, a možda i iz Turske, Srbije te Bosne i Hercegovine. Naravno, potrudit ćemo se da uz dobru organizaciju ostvarimo i što bolje sportske rezultate, a baš nastup na ovom Croatia Openu daje nam nade da bismo mogli biti dobri, govori Vičević.



Uz šezdesetak natjecatelja, koliko se očekuje na Svjetskom prvenstvu u kolovozu, tog će vikenda u Lokvama boraviti sigurno još stotinjak osoba vezanih uz njih, a njihov smještaj bit će, ističe načelnik Toni Štimac, organiziran uglavnom na području Lokava.– Kroz službeni bilten Svjetskog prvenstva, koji će prije natjecanja dobiti svaki sudionik, mi ih upućujemo na korištenje privatnog smještaja na području Općine Lokve, a sigurno je da će neki boraviti i u hotelima ovog područja. Također, trudimo se događaj što jače marketinški promovirati pa sa Sportskom televizijom dogovaramo mogućnost direktnog prijenosa utrka, najavio je načelnik Toni Štimac.


Hrvatske uzdanice


Njegove riječi potvrđuje seniorska reprezentativka Hrvatske Petra Kauzlarić koja je u dvije utrke ostvarila dva odlična rezultata – jedno treće i jedno četvrto mjesto.– Meni osobno je ovaj nastup donio dvije najbolje vožnje na ovoj stazi, a odlična je bila i Patricija Urbanc koja je u kategoriji seniora u jednoj utrci osvojila treće mjesto, kao i Milenko Vujnović koji je osvojio šesto mjesto. Tu je još i Lara Štimac kojoj je ovo bio prvi nastup i pokazala je da je nadarena pa i od nje očekujemo dobre nastupe, rekla je Kauzlarić naglasivši da vjeruje da će svatko od članova reprezentacije Hrvatske na Svjetskom prvenstvu dati sve od sebe, a hoće li to biti dovoljno i za neko odličje, tek će se vidjeti.Zadovoljan »generalnom probom« za SP u kolovozu je i Toni Štimac, načelnik Općine Lokve koji naglašava da će Općina Lokve i Sanjkaški klub »Lokve«, uz sponzore, učiniti sve da prvenstvo bude što kvalitetnije organizirano.

Prijava i za EP




– Većinu zbivanja vezanih uz onaj društveni dio održat ćemo u Kući čuvara brane na jezeru. Tu će biti organizirana podjela startnih brojeva i dodjela medalja, a tamo će biti i niz ostalih druženja tijekom kojih ćemo naše goste upoznati s ljepotama lokvarskog krajolika kako bismo ih i time, uz odličnu stazu za sanjkanje na kotačima i klasično sanjkanje, privukli da iznova dođu kod nas, dakle ne samo na natjecanja, već i na treninge. Uz to želja nam je nastaviti s ovako značajnim natjecanjima pa ćemo već ove godine napraviti prijavu za Europsko prvenstvo u sanjkanju na kotačima, a potrudit ćemo se privući i austrijske natjecatelje da jednu od svojih Austria Cup utrka održe na našoj stazi. Naravno, uz sve to nastavit ćemo raditi na uređenju staze Jezero, kako za ljetno sanjkanje na kotačima, tako i za klasično zimsko sanjkanje. U tom smislu, već smo kupili sanjke za zimsko sanjkanje, a slijedi postavljanje reflektora uz stazu te uređenje ostale infrastrukture, najavio je načelnik Štimac.