Radovima u Budačkoj ulici

Zatrpavanje rupa i uklanjanje radnih strojeva kao dekorativni element u Gospiću

Marin Smolčić

Radovi u Budačkoj ulici u Gospiću

Radovi u Budačkoj ulici u Gospiću

Kad se netko mudar dosjetio da će tuda u subotu prolaziti premijer Andrej Plenković i mnogi ministri, krateri su na brzinu zatrpani, uklonjeni su semafori i radni strojevi (čak i kemijski WC) pa je promet na toj dionici koliko-toliko bio normaliziran. To je potrajalo samo dva dana. Jutros opet stare scene: semafori, iskopane rupe, strojevi i prašina



 


GOSPIĆ Nitko više sa sigurnošću ne zna po koji puta se vrše radovi na podzemnoj infrastrukturi Budačke ulice, najprometnije ulice u Gospiću.


Tako je ovogodišnja priredba „Jesen u Lici“ započela  u petak s iskopanim kraterima, semaforima i brojnim neravninama.




Onda se netko mudar dosjetio da će tuda u subotu prolaziti premijer Andrej Plenković i mnogi ministri. Krateri su na brzinu zatrpani, uklonjeni su semafori i radni strojevi (čak i kemijski WC) pa je promet na toj dionici koliko-toliko bio normaliziran.


 


To je potrajalo samo dva dana. Jutros opet stare scene: semafori, iskopane rupe, strojevi i prašina. Ukoliko nam se vrh HDZ-a uskoro vrati u grad da bi na promidžbenom skupu dali podršku svojoj kandidatkinji za predsjedničke izbore Kolindi Grabar Kitarović, nema sumnje da će se rupe opet zatrpavati, uklanjati semafori i radni strojevi.


Do kada će ova prometna gnjavaža potrajati nitko ne zna, poglavito zato što hirovita lička zima bez puno najave i pompi nekada stigne već koncem listopada.